Между мъжа и жената няма истинско приятелство


Между мъжа и жената няма истинско приятелство Не съществува истинско приятелство между мъжа и жената, тъй като рано или късно единия ще изпита привличане към другия, твърдят експерти.

Неписано правило за приятелството между двата пола е, че рано или късно единият започва да изпитва привличане към другия, а емоционалното харесване се превръща в сексуално. Но тази ситуация крие някои капани, които не трябва да се пренебрегват, защото в противен случай приятелството ви е застрашено.

Дори този вид отношения могат да породят объркващи въпроси като "Мога ли да спя с други? Колко често да му/й се обаждам и дали трябва приятелите ни да знаят?". За това трябва да установите определени параметри, ясни и за двама ви. Най-честата уговорка, която двама приятели сключват е каже ли единият "не", другия няма право да се противи. Въпреки това психолозите обясняват, че е много възможни уж приятелски отношения да се превърнат в истинска връзка.

Ако не искате да се обвързвате добър вариант е бившия ви приятел, но много двойки разказват горчивия си опит от подобни връзки. С мисълта да започнете нещо ново, никога не се получава, защото всъщност няма нищо ново. Вие сте познати отпреди и подобни отношения могат само да ви припомнят защо сте се разделили.

За това експертите съветват да претеглите ползите и да прецените дали риска си струва. /БГНЕС