Осем съвета за естествено красива коса

Осем съвета за естествено красива коса

  1. Избягвайте шампоани, които съдържат натриев сулфат. Тези химически вещества са синтетични детергенти, които се използват в препаратите за миене на съдове и други почистващи средства. Те са ценени, заради хубавата пяна, която правят, но са много тежки и могат да изсушат косата ви. Вместо това, избирайте шампоани с децил глюкоза или децил глюкозид, които са много по-нежни и щадящи косата.
  2. Направете си процедура с горещо олио на косата, за повлияване в дълбочина на скалпа. Топлите масла проникват с косъма и правят косата по-гъвкава и бляскава. Това може да ви помогне в борбата с цъвтящите връхчета, които са резултат от сухата коса. Консултирайте се със специалист, за да ви предложат подходящото масло за вашата коса.
  3. Хранете се здравословно и обмислете приемането на витамини и минерални добавки за подмопагане на растежа на здрава коса. Няколко витамини и минерали са доказано ефективни при подпомагането на растежа и подобряването на вида на косата, включително биотин, витамин Е, витамин В и витамин С.
  4. Ако имате много къдрава коса, избягвайте сресването и с четка. Вместо това използвайте гребен с широки зъбци или пръстите си, за да оформите прическа. Четката може да унищожи много къдравата коса, късайки я от корените.
  5. Осем съвета за естествено красива коса

  6. Купувайте си продукти за коса, които съдържат етерични масла, билки или растителни есенции. Етеричните масла като розмарин, иланг-иланг спомагат за растежа на косата, докато лавандулата и чаеното дъвро действат като естествен антисептик и ще спомогнат за борбата с пърхута. Растителните масла като соево масло, шафраново масло и царевица са хидратиращи и действат като балсам на косъма.
  7. Избягвайте да спите с аксесоари в косата си като например диадеми, панделки, фиби и т.н. Това може да повреди сериозно косъма. Освен това не е препоръчително да сушите косата си с прекалено гореща струя въздух. Дръжте сешоара възможно най-далеч от косата си, а през лятото сведете до минимум използването му за изсушаване. Ако изправяте косата си с преса – задължително слагайте кристали в краищата и.
  8. Масажирането на скалпа стимулира растежа на косата. Масажът помага за стимулиране на растежа чрез увеличаване на притока на кръв към скалпа. Това подхранва корените и спомага за растежа на косъма, както и за увеличаване неговата здравина.
  9. Ако краищата на косата ви са сухи и нацъфтели е добре да ги подрязвате редовно. За предпочитане е това да става във фризьорски салон, тъй като процедурата трябва да се направи с много остри ножици, а понякога и с нагорещени такива, за „запечатване” на косъма в края му.