Упражнения за красиви гърди

Прелестната женска гръд възбужда еротичните фантазии на мъжете, но те едва ли се досещат за вълненията и грижите, които тя причинява на жените. За съжаление майката-природа не ни оставя много шансове за промени във формата на бюста, заложен ни по рождение. И все пак има какво да се направи, за да се избегне хирургическа намеса.

Ако гърдите са пораснали до най-малкия размер сутиен, той трябва да се носи почти постоянно. Сутиенът предпазва кожата от отпускане, а самите гърди - от случайни механични травми.

Упражнения за красиви гърди

След всекидневния душ или вана гърдите трябва да се изплакват с хладка вода. Това запазва кожата еластична. Добре е те да се изтъркват с билки и поне веднъж седмично да се намазват с подхранващ крем или маска.

Грижете се за своята осанка. При вървене дръжте главата високо, а гърба - изправен. В това положение гърдите най-малко увисват и изпъкват най-добре.

Най-доброто упражнение за гърдите обаче е плуването в хладка вода. То укрепва гръдните мускули, а водата закалява кожата и я прави по-еластична.

Ние ви предлагаме и комплекс от упражнения, разработен от специалисти, за запазване на здравината на гръдните мускули. Тези упражнения могат да се правят по всяко време.

1. Свиване на дланите.
Изправете се. Поставете дланите пред себе си с пръстите нагоре, а лактите - на нивото на гърдите. Бройте до пет, извършвайки следните движения: на 1 и 2 силно стиснете дланите, на 3 ги обърнете към себе си, на 4 ги разтворете, на 5 отпуснете ръцете долу. Упражнението се повтаря 5-8 пъти.

2. Зацепване на пръстите на ръцете.
Изправете се, краката трябва да се разтворени на ширината на раменене. Вдигнете ръцете със свити лакти на височината на гърдите и здраво хванете пръстите на ръцете си. После с рязко движение се опитайте да разделите ръцете в двете страни. Упражнението се повтаря 10 -12 пъти.

3. Поредно вдигане на ръцете.
Изправете се, съберете крака. На 1 вдигнете дясната ръка нагоре и я наклонете над главата, на 2 опитайте се да я наклоните назад, а на 3 я отпуснете напред и надолу. Повторете това и с лявата ръка. Упражнението се повтаря 4 - 6 пъти.

4. Вдигане на ръце.
Изправете се. На 1 повдигнете ръцете напред с меко движение, на 2 ги раздалечете настрани, на 3 обърнете дланите нагоре, на 4 вдигнете ръце над главата и плеснете с тях, на 5 отпуснете ръцете надолу, на 6 се върнете в изходно положение.

5. Описване на кръгове с ръце.
Изправете се. Поставете лявата ръка на бедрото, а с дясната ръка, изпъната напред, опишете кръг. Упражнението трябва да се изпълнява бързо. На 1, 2 и 3 опишете с ръка 3 кръга, на 4, 5 и 6 направете движението, като ръката е изпъната назад. После поставете дясната ръка върху бедрото и опишете кръгове с лявата. Повторете упражнението с всяка ръка 3 - 5 пъти.

6. Извивания.
Легнете по корем на пода. Свийте ръцете в лактите и ги поставете над главата. На 1 и 2 бавно повдигнете глава, опитвайки се да отдалечите ръцете колкото се може по-назад, а гърдите по-високо от пода. На 3 и 4 се отпуснете и обърнете лицето на една страна. Повторете 5-6 пъти.

7. Бърз наклон - бавно изправяне.
Клекнете и се опрете с ръце на пода така, че тялото и краката ви да бъдат под прав ъгъл. Разтворете краката на ширината на раменете. Бързо свийте ръцете в лактите на 1, а на 2,3 и 4 бавно изпъвайте ръцете. Упражнението се повтаря 10 пъти.

8. Бавен наклон - бързо изправяне.
Изправете се пред маса или стол и хванете с ръце седалката от двете страни. Вдигнете десния крак назад, а после левия като се опирате на ръцете си. На 1,2 и 3 бавно свивайте ръцете в лактите, а на 4 бързо разпънете ръцете. Повторете упражнението 5-6 пъти.

9. Отблъскване от стената.
Изправете се с лице към стената и се опрете на нея с опънати ръце. На 1,2 и 3 бавно свивайте ръце и се приближавайте към стената, а на 4 с бързо движение се върнете в изходно положение като се оттласквате от стената с ръце. Повторете 10 -12 пъти.

10. Движение с ръце като плуване стил брус
Изправете се и вдигнете ръцете нагоре и малко напред. На 1 обърнете дланите навън и, напрягайки се, отпуснете ръцете напред и надолу като че ли разсичате вода. На 2 силно свийте ръцете в лактите и ги приберете към тялото, на 3 вдигнете дланите напред и нагоре. Движенията на 1 и 2 са бавни, а на 3 бързи, но цялото упражнение трябва да се изпълнява бавно с кратка пауза след 3. Повтаря се 10 - 20 пъти.

Източник: actualno.com