Списание Перфекта - Професионалният избор за вашата красота

В новия брой:
Как да се справим с акнето и бръчките
Бюстът – привлекателен и уязвим
Плосък корем – как да върнем добрата форма
Студовата алергия – проблем през зимата
Орторексията – как манията за здраве се превръща в болест
Имунитетът през зимата
Козметиката като афродизиак
В деня на влюбените – тиха вечеря или ударен секс
Имаме ли половинка?
SPA в Банско

В деня на влюбените - Тиха вечеря или ударен секс

Денят на влюбените – какъв по-подходящ повод да се опитате да разнообразите сексуалния си живот и да изживеете нови и ярки усещания, и неизпитвани досега удоволствия? В навечерието на празника отделете малко време да обмислите и планирате как да зарадвате партньора си и по какъв начин да направите тази нощ незабравима.

Ако сте в самото начало на връзката си, не е необходимо да проявявате голяма фантазия. Още не сте се наситили един на друг и всеки сексуален контакт за вас е като празник. Друг е въпросът ако сте планирали своята първа нощ точно в деня на влюбените – тя трябва да бъде много специална, да остави в паметта ви ярки и приятни спомени.

За интимната среща най-подходяща е романтична вечеря – тя играе ролята на своеобразна прелюдия. Храната трябва да бъде лека, а количеството да не е обилно. Леките алкохолни напитки са за предпочитане. Откажете се от водката и уискито, изберете питието на влюбените – шампанското. То леко замайва без да предизвиква силно опиянение. Не забравяйте за свещите. Приглушената светлина ще ви накара да се чувствате по-освободени и ще прикрие всички несръчности, характерни за първата среща. Бавната и приятна музика ще създаде необходимото настроение и ще ви предразположи да потанцувате прегърнати.

Двойките с по-дълъг стаж също си струва да пробват нещо по-нетрадиционно. Защо точно на този ден трябва да посрещнете съпруга си от работа отново в халат и с ролки на главата, а не примерно, в шикозно бельо, дантелени чорапи и високи обувки с тънки токчета. Ако не припадне от страх и изненада, значи зашеметяващата нощ ви е гарантирана. Пофантазирайте с различни образи и роли! Най-важното, което прави нощта незабравима, е необичайното поведение и неочакваният външен вид. Не е задължително да бъдете поразителна красавица. Маскирайте се като медицинска сестра в сексапилно облекло или прислужница в престилка, облечена на голо. Може би това ще му хареса и той с удоволствие ще изиграе ролята на плах пациент или лош господар. Не си заслужава да се правите на зайче или кенгуру, например. Но учителка или секретарка – да. Ако в реалния живот не сте такава, мъжът ви вероятно ще изпадне във възторг и ще поиска да ви обладае без да отлага нито за минута.

Някои мъже са доста по-консервативни и не харесват подобни нестандартни експерименти. Най-добре се чувстват когато ви видят в оръфания халат, скучното бельо и козметичната маска на лицето. Но каквито и да са сексуалните фантазии на любимия ви, поне веднъж в годината го поглезете, дори ако трябва да обуете сексапилни чорапи с колан и да го посрещнете с елегантен малък камшик в ръка.

Особена сила на усещанията придава екстремният секс. Защо не се откажете от стандартния вариант в леглото и не пробвате нещо ново и екзотично? Всичко зависи от размаха на фантазията ви. За някои сексът на кухненската маса вече е екстремен, а за други е напълно нормално да го правят и в препълнения автобус.Може да пробвате в парка под дърветата, в центъра на фонтана, край езерото, на покрива на висока сграда, във ваната, в пробната на търговския център, в асансьора или в обществената тоалетна – главното е да не нарушавате обществения ред и да не се окажете неочаквано в бърза помощ или в полицията.

Според данни от изследвания, повече от 20% от влюбените двойки се решават да придобият нов сексуален опит именно на празника. Най-безобидният начин е да посетите близкия секс шоп, да си купите различни сексуални играчки и да посветите нощта на тяхното изучаване. Някои отиват и по-далеч като канят и трети участник. И защо не, когато има взаимно съгласие?!

Ако сте много консервативни, може просто да се ограничите с добра вечеря и да продължите във ваната с шампанско. Може да гледате стриптийз или празнично шоу. С две думи – всичко зависи от желанието и финансовите ви възможности.

Тези, които нямат с кого да посрещнат празника, могат да си поръчат компания. Малко е неловко да отидеш сама на ресторант или в нощен клуб, а така и компания имаш, и сексът при желание е възможен. Интересен е фактът, че само 15% от жените и цели 45% от мъжете нямат нищо против в тази нощ да се сдобият с нов сексуален партньор.

Независимо от това, как сте решили да отбележите празника, с тиха вечеря или ударен секс, новите познанства или старите спомени са това, което ще ви помогне да запазите в сърцето си желанието да обичате и да бъдете обичани, както в този, така и във всички останали дни.

Мъже, отдъхнете си!

Мъжете, загубили толкова сили и време в предразполагане на любимата си, могат да си отдъхнат, съобщава The Daily Mail. Неотдавна проведено изследване показва, че прелюдията към секса не допринася за удоволствието, което жената изпитва по време на акта. Нещо повече – основното действие е много по-важно за дамите. Откритието влиза в противоречие с традиционното схващане, че мъжът трябва да е търпелив в спалнята. В рамките на проучването били анкетирани 2300 жени.
Те отговаряли на различни въпроси, включително и на този дали съществува връзка между продължителността на прелюдията и количеството на оргазмите. Резултатите са категорични – жените получават повече удоволствие от същинския контакт, а не от любовната игра преди акта. По данни, публикувани в Journal of Sexual Medicine в Европа, средната продължителност на встъплението е 15.4 минути, а на половия акт – 16.2 минути, докато в Америка е едва около 7 минути. Повечето психолози и сексолози съветват – обръщайте повече внимание на качеството и продължителността на половия акт, а не на прелюдията!

Комфорт и топли чорапи

Холандски сексолози са установили, че за да стигне до оргазъм, на жената са необходими увереност, емоционален комфорт и чувство за защитеност. Те доказали също, че количеството на оргазмите при жената пряко зависи от температурата на краката й. Учените провели експеримент с участието на 13 двойки на възраст между 19 и 49 години, на които били създадени различни условия за секс. Анализирайки получените данни, били определени оптималните условия за постигане на женския оргазъм. В началото на експеримента сексуално удоволствие достигнали 50% от жените, а след като им предложили топли чорапи, този показател се повишил до 80%. Интересното е, че за постигане на оргазъм емоционалният и физически комфорт не е толкова важен за мъжете, затова пък температурата на краката също както при жените влияе за достигането на удоволствие. Специалистите стигнали също и до извода, че жените могат да имитират оргазъм с голяма степен на достоверност.

материала подготви
Мила Павлова