Как разпределянето на грижите за децата влияе на сексуалния и емоционален живот на двойките?


Споделянето на грижите за децата прави двойките по-щастливи и подобрява сексуалния им живот. Това показват данни на американско проучване, цитирано от британския вестник "Индипендънт".

В него участие са взели 487 семейства, които поделят равномерно грижите за децата си. Според техните резултати, освен сексуалния си живот двойките подобряват и емоционалната си връзка. Обратно на това в семейства, където жената поема по-голямата част от грижите, двамата партньори се чувстват по-малко задоволени. Изненадващо обаче това няма същото влияние, ако мъжът поема по-голяма част от отговорностите по отглеждането на децата.


Как разпределянето на грижите за децата влияе на сексуалния и емоционален живот на двойките?


Най-лоши резултати се отчитат при двойки, където жената поема повече от 60% от грижите - особено когато те включват определяне на правила за детето, похвали и игри. Тогава съпрузите съобщават и за най-лошо качество на сексуалния си живот.

дно от най-важните открития е това, че единствената схема за детска грижа, която създава реални проблеми за връзката и сексуалния живот на двойката, е когато жената полага повечето или всичките усилия за възпитанието на децата", заяви водещият учен на изследването д-р Даниел Карълсън от университета в Джорджия.

В същото време екипът учени е установил, че татковците могат да се ангажират с по-голямата част или направо с всички грижи, без това да се отрази на отношенията на двойката.

БГНЕС