Петте храни, които засилват имунитета

Замърсяването на въздуха, нездравословната храна и твърде многото стрес оставят отпечатък върху здравето. Експертите препоръчват следните храни за укрепване на имунитета.

Петте храни, които засилват имунитетаВ спанака се крие истинско витаминно съкровище. Той съдържа витамин А, В2, В6, С, К и D. Освен това той е богат на антиоксиданти, фитонутриенти, протеини, омега-3 мастни киселини и калций.


Петте храни, които засилват имунитетаЗа силен имунитет не е задължително да се приемат орехи всеки ден. За видим ефект са достатъчни и само няколко дни. Орехите съдържат много витамини, омега-3 мастни киселини и други хранителни вещества, които са полезни за сърцето и мозъка, забавят развитието на болестта на Алцхаймер и болестта на Паркинсон.


Петте храни, които засилват имунитетаФасулът съдържа лептин, който помага за намаляване на апетита. Той е богат на витамин В, калий, калций и фолиева киселина, които са полезни за мозъка и кожата. Те помагат за намаляване на кръвното налягане и предпазват от инсулт.


Петте храни, които засилват имунитетаСьомгата е източник на протеини, витамин D, В-комплекс и омега-3 мастни киселини. Предпазва от появата на рак, сърдечно-съдови проблеми, депресия и редица други заболявания. Препоръчително е да се консумира поне веднъж седмично.


Петте храни, които засилват имунитетаОсвен че са вкусни, боровинките изобилстват с фитохимикали, които се използват за борба срещу различни заболявания. Те са богати на флавоноиди и разтворими фибри, които се използват срещу рак, диабет, сърдечни заболявания, язва на стомаха, високо кръвно налягане. Боровинките помагат и за намаляването на лошия холестерол.


БГНЕС