Пийте шоколадово мляко след тренировка

Пийте шоколадово мляко след тренировкаКолкото е важна самата физическа активност, толкова голямо значение има и с какво ще освежите тялото си след тренировка. Звучи невероятно, но шоколадовото мляко е идеално за след тренировка.

Също толкова ефективна и много вкусна алтернатива на хранителните добавки за запалените по фитнеса е именно шоколадовото мляко.

Учените от Университета в Тексас, САЩ, направили експеримент с група спортисти, които след тренировка вместо добавки консумирали шоколадово мляко. Резултатите показват, че мускулите им са по-изразени и са в много по-добра форма от спортистите, използвали добавки.

Когато се потим по време на тренировка, организмът ни губи електролити и соли, които отговарят за нормалното функциониране на организма. Млякото много добре компенсира загубените соли, защото съдържа двата най-важни електролита - натрий и калий.

Фитнес тренировка в комбинация с шоколадово мляко е печеливша формула за подобряване на растежа на мускулите. Проучванията показват, че пиенето на мляко след тренировка увеличава синтеза на мускулните клетки.

Шоколадовото мляко съдържа два пъти повече въглехидрати, калций и витамин D от нормалното мляко и спортните напитки. Една чаша шоколадово мляко съдържа половината от препоръчителната дневна доза калций и една трета от дневната доза за витамин D.

БГНЕС