Тенденции в маникюра за 2014: LED нокти


След като се появиха LED мигли, явно е дошъл реда на маникюра да последва погледа и да засияе. Новото екстравагантно предложение идва от Япония.

Ноктите на японките и досега не можеха да останат незабелязани благодарение на ярките модерни цветове и цветни орнаменти, но сега вече и ще засветят.

В края на месеца японската фирма за играчки "Takara Tomy" пуска нов аксесоар за нокти - самозалепващи се изкуствени нокти, които имат и електролуминисцентен диод (LED), който реагира на някои радиочестотни вълни. Те действат на принципа на безконтактното плащане с четец.


Тенденции в маникюра за 2014: LED нокти


Технологията се нарича Lumideconail, като изкуствените светещи нокти са тънки, колкото обикновените лепящи се нокти. Те ще засветят когато собственичката им е близо до апарат за безконтактно плащане или дори когато телефонът и звъни.

Продават се в комплект от 16 обикновени изкуствени нокета и един светещ и то на скромната цена от десетина евро. Предвид това, че едно ходене при маникюристка може да излезе няколскостотин долара, явно цената няма да спира по-ексцентричните японки, които искат да сочат със светещ пръст.

Декорирането на ноктите в Япония е много разпространено, така че светещият нокът по всяка вероятност ще е добре приет.



Източник: АФП
Снимки: takaratomy-arts.co.jp