6 признака на съвременния стрес

5 признака на съвременния стресСегашният забързан начин на живот носи със себе си редица лоши навици, на които хората се подлагат ежедневно.
Хроничният стрес представлява опасен удар за организма, но тялото ни изпраща тайни сигнали и симптоми, които трябва да разпознаем навреме и да намерим решение на проблемите.

1. Силни менструални болки - поред проучване, проведено от Харвардския университет, жените, които са под стрес, имат менструални болки. Физическата активност като тренировката може да облекчи болките.

2. Странни сънища - сънищата имат силно въздействие и могат да повлияят на настроението на хората, след като се събудят. Поради стреса може да имате странни сънища и да се събудите няколко пъти през нощта.

3. Голямо желание за сладки храни - според проучване, направено в Университета на Пенсилвания, стресът е най-големият виновник за желанието за шоколад.

4. Болки в стомаха - напрежението причинява главоболие, безсъние, но и болки в корема. Според едно проучване, проведено на 1 953 мъже и жени, хората, които са под стрес, са двойно по-застрашени от болка в корема.

5. Възпалени венци - според резултатите от анализа, направен в Бразилия, хората, които изживяват силен стрес, са по-предразположени към парадонтоза. Когато организмът е хронично стресиран, той става устойчив на бактерии, които атакуват венците.

6. Появява се акне.

БГНЕС