Гореща акваробика нормализира високото кръвно налягане


Физическите упражнения в топла вода могат да бъдат радикално решение на проблема с високото кръвно налягане, сочат резултатите от британско проучване.

Горещата акваробика нормализира високото кръвно наляганеТака наречената "гореща акваробика" може да се окаже лек за хиляди хора, страдащи от проблеми с кръвното без подобрение от предписаните им за целта лекарства.

Горещата акваробика се изпълнява във вода с температура 32°C.

Учените са открили, че показанията на кръвното налягане на пациентите са се променили не от различните лекарства, а именно от упражненията в загрята вода, минимум 3 пъти седмично. Те вярват, че именно температурата на водата е причина за благотворната промяна, тъй като предишно изследване на влиянието на акваробиката върху хора с високо кръвно налягане, при температура на водата 27°C, не е показало същите високи резултати.

Проблемите с прекалено ниско или високо кръвно налягане са много често срещани сред хората над 35-годишна възраст, а все още няма метод, различен от медикаментите, който да води до гарантирано ефективно лечение.

Според изследователите, ако горещата акваробика продължава да оказва лечебен ефект върху страдащите от високо или ниско кръвно налягане, тя може да бъде популяризирана не само във Великобритания, но и по цял свят като най-доброто решение на проблема.


Източник: БГНЕС