Нова порция здраве от водораслите

Нова порция здраве в лицето на водораслитеШотландски учени наскоро направиха проучване, което показа, че водораслите имат способността да предотвратяват появата на акне.

Водораслите са много полезни за човешкия отганизъм независимо дали става въпрос за козметика или за храна.

С навлизането на японската кухня у нас, узря и интереса към екзотичните мекотели.

На първо място водораслите съдържат протеини. В същото време, обаче, нямат някой от основните аминокиселини, които се съдържат в яйцата, например. Ако имате възможност да ядете водорасли редовно, специалистите съветват да се редуват различните видове.

Най-голямото им преимущество е съдържащите се в тях минерални соли и олигоелементи. Водораслите са концентрирана морска вода. Анализът на морската вода показва, че водата съдържа същите минерали и олигоелементи като кръвта. Съставът на тези вещества варира от един вида до друг и поради тази причина е препоръчително да се консумират различен вид водорасли.

Интересен е фактът, че калцият, съдържащ се във водораслите се приема изключително добре от организма. Изследвания показват, че жените, които консумират повече морски дарове, страдат по-рядко то остеопороза, костната им система е по-здрава и рядко имат проблеми с прешлените на гръбначния стълб.

Важна съставка във водораслите е йодът. Той е естествена защита за човешкия организъм срещу йонизиращите лъчения на слънцето. Имат достатъчно количества витамини от В групата и ензими, но за да не се загубят при приготвянето.

На пазара най-разпространени са хранителните добавки с екстракти от водорасли, както и козметиката с морски елементи.

Още едно природно средство за здрав и тонизиран организъм. Възползвайте се.