В живота жените променят 36 пъти прическата си

В живота жените променят 36 пъти прическата сиИзследване на сайта Fabriah.com установи, че британките променят прическата си 36 пъти в живота си.

В него участвали 560 жени на възраст между 18 и 65 години, които трябвало да отговарят на въпроса какво точно са правили с косата си и колко често. Оказва се, че само 6% от представителките на нежния пол се придържат към една и съща прическа през целия си живот.

Останалите са склонни да експериментират много с косата си. 41% от британките признали, че променят прическата си на всеки две години, а 19% я променят всяка година. 4% от анкетираните заявили, че се появяват с нова фризура на всеки шест месеца.

48% от жителките на Острова предпочитат косата им да е с дължина до раменете. Близо една четвърт се чувстват най-добре с дължина до брадичката, а 22 на сто одобряват класическата дължина. 6% се носят с късо подстригана коса.

Британките не се притесняват да експериментират и с цвета на косата си. "С цвета съм малко по-непостоянна – през зимата харесвам топли, богати цветове, а през по-топлите месеци предпочитам доста по-светли нюанси", заявила една от анкетираните дами.

30% от поданичките на кралицата сменят цвета на косата си на всеки три до пет години, а 12% се появяват с нов цвят на косата си на всеки две години. 6% признали, че променят цвета на косата си на всеки шест месеца. 17% от дамите залагат на сигурното и никога не боядисват косата си.

Източник: БГНЕС