Колкото по-интелигентни сте, толкова по-малко майчински инстинкти имате

Колкото по-интелигентни сте, толкова по-малко майчински инстинкти иматеСлед проучване на учени от Лондон се устанви, че всеки допълнителни 15 точки в теста за интелигентност намаляват майчиния инстинкт с 25%.

В света съществува нещо, което е в противоречие с естествената природа на човек да се размножава и това е доброволното безплодие, обясниха учени. Според тях просто съществуват хора, които са родени без този инстинкт да продължат поколението.

Безспорно повечето от нас са еволюционно проектирани да създават потомство. Репродуктивният успех е крайната цел на биологичното съществуване. Но според специалистите има хора, които с раждането си им е заложено да вървят против законите на природата.

Това поведение се превръща в много често срещано явление в съвременния свят. Според статистиката в САЩ всяка пета жена настъпва в менопауза без да е родила. През 1970 година броят на бездетните жени е бил 10%. Неотдавна учените открили още, че интелигентните мъже по-често изневеряват на своите партньори, отколкото глупавите.

Източник: БГНЕС