Яжте повече чесън

Яжте повече чесънНово изследване, проведено в Китай, потвърди за пореден път твърдението, че консумацията на чесън два пъти седмично намалява риска от страшни болести като рак на белия дроб.

Китайски учени установили, че възрастните, които редовно консумират пресен чесън са с 44% по-малко застрашени от развитие на рак на белия дроб. Трябва да се отбележи, че дори, ако пушите или пиете алкохол, яденето на чесън намалява опасността с 30%.

Около 40 000 души годишно са диагностицирани с рак на белия дроб в Англия и Уелс. Тютюнопушенето причинява около 80% от случаите на това заболяване, като всеки пети оживява след поставена диагноза. Чесънът може да предпази организма ни от злокачествени тумори, като рак на дебелото черво.

Не всеки обича да яде чесън, но ето някои идеи за ястия, на които много подхожда чесън:
Млечна салата
Яйца по панагюрски

Източник: БГНЕС