Лесна прическа за дъждовните дни

За много жени дъждовните дни са смъртен враг на косата. През тези дни не можем да оформим косата нито с маша за буйни къдрици, нито с преса за изправяне. Нивото на влажността е прекалено високо и след тези термични обработки не остава и помен.

Затова ви предлагаме лесна и интересна прическа за дъждовните дни без да има нужда да горите косата си излишно и без резултат.

Лесна прическа за дъждовните дниВсичко, което ви е необходимо са лак за коса и фиби.

Стъпка 1: Напръскайте добре косата с лак за коса, за да бъде по-податлива на различни форми.

Стъпка 2: По средата на косата отделете един не много дебел кичур. Често този кичур е бретона. След като го отделите започнете да го увивате и закрепете с фиби, отметнат назад.

Лесна прическа за дъждовните дниСтъпка 3: По същия начин разделете остатъка от косата и прикрепете с фиби назад. Старайте се кичурите, които увивате да са еднакво дебели, за да може косата да изглежда грижливо подредена. Като резултат трябва да получите открито лице и пусната коса надолу само след ушите.


Лесна прическа за дъждовните дниЛесна прическа за дъждовните дниСтъпка 4: Хванете остатъка от косата нависоко, все едно ще я връзвате на конска опашка и я увийте по същия начин като кичурите преди малко. След това я оформете като висок кок, който по възможност да не е много стегнат. Закрепете кока небрежно с фиби.

Така за по-малко от 5 минути имате възхитителна прическа, която би устояла на дъжда навън. Тя е подходяща както за всеки ден, така и за по-специални поводи.

Невинаги красивите и хубави неща стават бавно!