Как да си направим преливащ маникюр

Вижте как да си направите така актуалния за Лято 2013 преливащ маникюр (gradient manicure).

Цветовете, използвани в примерния вариант са в гамата на синьото. Използвани са 4 нюанса на синьо, лак с бляскави частици, топ лак и козметична гъбичка. Естествено това не означава, че трябва да се придържате към тях. Можете да използвате всяка цветова комбинация, която ви допада.

Описали сме начина в няколко стъпки, но нека преди това обясним какво означава GRADIENT - това е техника, при която цветовете се преливат от по-тъмен нюанс към по-светъл.

Как да си направим Gradient маникюрСтъпка 1

Нанасяме основния цвят на ноктите, достатъчно добре да покрие изцяло плочката на нокътя. Оставя се да изсъхне добре.

Стъпка 2

На помощ ни идва козметичната гъбичка (може да бъде закупена от всеки магазин за козметика; официално се води гъбичка за нанасяне на фон дьо тен). На нея нанасяме следващия цвят и внимателно и съвсем леко по краищата на нокъта го "потупваме". Колкото повече натискаме, толкова по-тъмен става нюанса. Затова препоръчваме съвсем леко да се нанася цвета.

Как да си направим Gradient маникюрСтъпка 3

Продължаваме със следващия по-тъмен нюанс, по същия начин като горепосочения. Тук трябва да обърнем внимание да не заличим предния нюанс с настоящия, т.к. е по-тъмен.

Стъпка 4

Нанасяме най-тъмния цвят по същата методология. В случая той по-скоро се използва, за да даде отблясък.

Как да си направим преливащ маникюрКак да си направим преливащ маникюр

Стъпка 5

Нанасяме на гъбичката лака с бляскавите частици и пристъпваме към довършителната нотка на нашия маникюр. Препоръчително е да се използва гъбичката, тъй като тя попива част от лака и по този начин нанасяме само частиците.

Как да си направим Gradient маникюрСтъпка 6

Последната стъпка, за да достигнем перфектния маникюр е да нанесем топ лака. Той подсигурява по-дълъг живот на нашия маникюр и дава блясък на нокъта.

Видеото илюстрира на практика как се осъществяват горепосочените стъпки: