Нов метод за лечение на безплодието

За съжаление в наши дни зачеването е глобален проблем и много двойки се изправят пред това предизвикателство.

Причините за проблемите относно зачатието са многобройни: поликистозни яйчници, нисък брой на сперматозоидите или неизяснен стерилитет.Много от двойките са принудени да опитат ин-витро оплождане, а както всички знаем това е едно "скъпо удоволствие" и е непосилно за всички безплодни кандидат-родители.

Вече съществува нов метод за лечение на безплодието, който гарантира резултати до 24 седмици. Новаторското лечение се фокусира върху премахване на психичните блокажи, които пречат на забременяването. Намалява се хормона на стреса кортизол, който също може да възпрепятства зачеването. Програмата работи за подобряване на психическото здраве на двойката, като създава оптимални условия за лесно оплождане.

Невролога Майкъл Арнолд е създателя на иновативния подход. Според него програмата е напълно естествена и има успеваемост между 66% и 77% в зависимост от причината за безплодието.

Той и екипът му установили, че 75%от двойките, които са извършили 20 процедури в период от шест месеца, са успели да заченат в сравнение с едва 32,3% от партньорите, които опитват ин-витро.

Източник: БГНЕС