10 предимства на Йогата

Под йога често се разбира само йога поза. Всъщност йогата е обединяване на тялото, ума и душата. Когато сте в хармония, живота е спокоен, по-щастливи сте и по-пълноценни.

1. Фитнес

Вие сте наистина здрави, когато не само сте в добра физическа форма, но и умствено и емоционално балансирани. Както Шри Шри Рави Шанкар се изразява, "Здравето не е просто липса на заболяване. Той е динамичен израз на живота - от гледна точка на това колко радостна, любяща и ентусиазирана личност сте". Това е мястото, където йогата помага: пози, пранаяма (дихателни техники) и медитация са пакет за цялостен фитнес.

2. Метод за отслабване

В един етап от живота всеки би искал да свали излишните килца! Тук се намесва йогата. С редовна практика на йога, сме склонни да станем по-чувствителни към вида на храната, за която тялото ни пита. Това също може да ви помогне да се постигнат желаните резултати.

3. По-малко стрес

Няколко минути практикуване на йога през деня може да бъде един чудесен начин да се отървете от стреса, който се натрупва всеки ден - както в тялото и така и в ума. Йога асани, пранаяма и медитация са ефективни техники за освобождаване на стреса.

4. Постигане на вътрешен мир

Ние всички обичаме да посещаваме мирни, спокойни места, богати на природни красоти. Но не осъзнаваме ли, че мирът може да бъде открит точно в нас и можем да си вземем една мини-ваканция по всяко време на деня! Възползвайте се от малко почивка всеки ден с йога и медитация.

5. Подобряване на имунитета

Нашата система е уникална комбинация на тяло, ум и дух. Нередности в организма се отразяват на ума и по същия начин неприятности или безпокойство в съзнанието може да се проявят като болест в тялото. Пози от йогата, като дихателни техники и медитация масажират органи и укрепват мускулите.

6. Живот с по-голяма осведоменост

Умът постоянно участва в дейността - превключване от миналото към бъдещето. След като знаем за тази тенденция на ума, всъщност можем да се спасим от получаване на стрес. Йога и пранаяма помогат за създаването на осведомеността и за привеждане на ума към настоящето, което спомага да останем доволни и целенасочени.

7. По-добри взаимоотношения

Йогата може дори да помогне за подобряване на отношенията ви с вашия съпруг, родители, приятели или близки! Ум, който е спокоен и щастлив се справя много по-ефективно с възникнали разногласия в личния живот. Йогата и медитацията работят точно в посока по поддържане на ума щастлив и спокоен.

8. Повишаване на енергията

Чувствате ли се напълно изцедени в края на деня? Лавирането между множество задачи през деня, понякога може да бъде доста изтощително. След няколко минути практикуване на йога всеки ден осигурява тайната да сте свежи и енергични, дори и след дълъг ден. По 10 минути онлайн медитация ви оставя освежени и ви презарежда в средата на напрегнат ден.

9. Подобряване гъвкавостта

Трябва само да включите йога в ежедневието си да се възползвате от възможността да сте силни, еластични и гъвкави. Йогата тонизира мускулите на тялото и също така ги прави по-силни. Също така помага за подобряване на стойката на тялото. Това, от своя страна, помага за облекчаване на болка в резултат на неправилна стойка.

10. Подобряване на интуицията

Йогата и медитацията имат възможността да подобрят способността на развиване на интуицията. Тя работи. Трябва само да го преживейте в себе си.