Косата на жените е най-красива на 29 години

Косата на жените е най-красива на 29 годиниРезултатите от проведено изследване показват, че на 29 години косата на жените изглежда най-добре. Проучването е проведено от голяма марка за продукти за грижа за косата и включва 2000 представителки на слабия пол.

До достигане на тази възраст жените са надраснали всички тийнейджърски експерименти с косата си. Освен това те разполагат с достатъчно средства, за да се грижат за прическата си. По-голяма част от анкетираните заявили, че са изключително доволни от формата на косата си, защото най-накрая са уцелили вида прическа и най-подходящия цвят. Освен това гривата става по-буйна и гъста с всяка следваща година, показва още изследването.

5% от анкетираните признават, че доста са експериментирали с косата си между 20 и 30 години. Изпробвали са разнообразни стилове и са тествали всякаква термична обработка. Едва на 30 обаче са разбрали какво наистина им подхожда.

Що се отнася до модните прически, 80-те години на миналия век се счита за най-лошото десетилетие за косата. Тогава на мода бяха топираните прически или тези с изключително много лак, за което в по-късен етап от живота си представителките на слабия пол съжаляват искрено.

Източник БГНЕС