Олимпийски маникюр. За златни момичета!

Светлана Видинска

Светът е Олимпиада! От фехтовка и футбол до водна топка и вдигане на тежести – за всеки има по нещо. И въпреки, че сме доста далеч от добрата стара Англия, нищо не пречи да се потопим в шеметния и емоционален свят на Лондон 2012. Един от най-оригиналните начини за това е маникюрът, вдъхновен от Олимпийските игри. Всичко, което ни трябва са доза фантазия и разноцветни лакове. Ето как!

Олимпийски кръгове
Олимпийските кръгове са вечният символ на най-грандиозното спортно събитие, а освен това са 5 на брой – точно колкото ни трябват за уникален нейл-дизайн.
Оцветете ноктите в неутрален оттенък - бяло, сиво или nude.
Разгънете един кламер и потопете връхчето му в контрастен лак (използвайте синьо, черно, червено, зелено и жълто). С помощта на кламера нарисувайте малки точици, оформяйки кръг върху всеки нокът.
След като се уверите, че кръговете са нъпълно изсъхнали, завършете с безцветен топ лак.

Олимпийски маникюр

Летни спортове
За палеца - плуване. От воден скок до синхронно плуване, басейнът е една от най-горещите точки на Олимпиадата. За основа изберете тъмносин лак. С помощта на малки ножици изрежете парче тиксо с вълнообразна форма и го залепете в горния край на нокътя. Оцветете в светлосиньо останалата част от нокътната плочка. Отлепете тиксото, за да се разкрие водния дизайн на вашия маникюр.

Олимпийски маникюр

За показалеца - тенис. За да получите семплата визия на тенис топката, оцветете нокътя с яркозелен лак. След това с молив за нокти или малка четка очертайте две извити линии в снежно бяло. Толкова е просто!

За средния пръст - баскетбол. Използвайте кафява, златиста или бронзова база. След като изсъхне напълно, с потопена в черен лак карфица оформете една вертикална и една хоризонтална линия върху нокътя. Завършете с две леко извити линии в горната и долна част на плочката, за да увековечите баскетболната топка.

Олимпийски маникюр

За безименния - лека атлетика. Най-популярният олимпийски спорт може да се изобрази чрез халките, символизиращи успехите на Данчо Йовчев. Изберете тъмна основа. Нарисувайте две тънки вертикални ивици в контрастен цвят от върха до средата на нокътя. В основата на ивиците оформете две кръгчета с помощта на карфица или кламер, потопени в сребрист лак. На финала нанесете топ лак с блестящ ефект.

За кутрето - стрелба с лък. За да пресъздадете ефектната мишена, заложете на бяла матова основа. След като изсъхне, оформете неправилен овал в черен цвят. Продължете със синьо, червено и жълто, докато стигнете до центъра на нокътя. Тъй като фигурите стават все по-малки, може да използвате карфица или кламер за по-прецизен дизайн.

Олимпийски маникюр

Злато, сребро и бронз
Естествено, че крайната цел е да увековечим олимпийските медали. На ход са лаковете в същите цветове.
Нарисувайте плътна златиста ивица в средата на всеки нокът. Ако искате да се получи съвсем права, използвайте тънки лентички тиксо за ограничител.
Добавете една сребриста и една бронзова ивица от двете страни на златния „медал“.
Почистете остатъците от лака с лакочистител и завършете с блестящ топ лак, за да пресъздадете атмосферата от шампионската стълбица!

Олимпийски маникюр

Снимки: www.sheknows.com