"Добри храни" за прекрасна фигура

Светлана Видинска

Добри храни за прекрасна фигураСпокойно, изобщо няма да говорим за диети, нищо стряскащо и нищо стресиращо. Знае се, че те могат и да направят някоя жена значително по-слаба, но не и  сияйна и жизнерадостна както след  чудесно  похапване. Може много неща да разделят жените по света, но пък толкова много ги обединяват – включително  желанието на всяка една да бъде стройна и желана.

Може би японките, тези чаровни дами от страната на Изгряващото слънце наред с останалите тайни за подържане на коса и кожа отдавна да са открили и тайната на великолепната фигура с онази прочута супа мисо. Наричат я “течно чудо” и всяка уважаваща себе си японка поне два пъти дневно приема от нея.  Освен това се приготвя бързо и лесно, а тези странни японски съставки всъщност ги има в почти  всеки супермаркет или биомагазин. Да, жените от Изтока или Ориента по начало са загадъчни  и привлекателни Шехеразади и не е лошо да надничаме от време на време именно в кухнята им. Добри храни за прекрасна фигура

Тайландките често стават модели на знаменити художници – толкова грация няма как да не бъде забелязана, но истината е, че те залагат на лютивите храни. И колкото повече, толкова повече, както казва Мечо Пух. Обожават пикантните подправки и смело ги използват, защото те имат чудното свойство да не позволяват на тлъстините да се складират там, където изобщо не е нужно.

Индийките – тези чувствени жени  с тела на съвършени танцьори обожават киселото мляко. Вероятно нищо ново под слънцето, защото и тук си го имаме и при добро желание можем да си го правим и у дома, за да сме сигурни в качеството на онези ненадминати витамини В, А, Е, С , които гарантират не само прекрасна фигура, но и здрава и сияеща кожа.

Добри храни за прекрасна фигураКитайките, естествено, не могат да минат без ориз, но всичко зависи от това как е приготвен. Смята се, че задушеният е най-здравословен, а в комбинация с пресни зеленчуци направо гали небцето. В края на краищата истинските китайки са стройни миньончета може би именно заради  добрия стар изпитан ориз.

Италианките далеч не са чак такива фанатички на тема паста. Някак си са усетили здравословното влияние на зеленчуците – особено тиквичките и патладжаните. Наистина, те също обичат по-пикантни подправки, например чесън, но той пък се е доказал  като най-добрия биотик и чистач на шлаки в организма. Чесън обичат в доста страни, включително и у нас, въпросът е кога и как да се поднася.

Французойките – тези изтънчени представителки на женската половина на човечеството  включват  непременно по чаша вино на всяко похапване. Добри храни за прекрасна фигураЕ, те няма да наблягат на свинското с него, но червено вино с няколко парченца  първокласно сирене карат не само очите да заблестят, но и цялото излъчване. А когато една французойка  върви по улицата, целият свят спира да я погледне и вероятно да пусне няколко въздишки.

о защо да гледаме в чуждата чиния, когато ние сме толкова привилегировани да  живеем в страна, в която и плодовете, и зеленчуците, млякото, сиренето, та дори и виното имат почти божествен вкус и стига да пожелаем ще хапваме достатъчно от всичко и пак ще бъдем стройни и елегантни.  Това е толкова лесно – просто  видяхме какво правят нашите сестри от близо и далече. Ние го умеем. Има само едно условие. Всяка жена знае едно просто правило: Яж всичко, което поискаш. Но ставай навреме от масата!