Море в косите. Мокрият ефект - хит на 2012

Светлана Видинска

Море в косите. Мокрият ефект - хит на 2012 Ако лятото е в кръвта ви, а слънцето в очите ви, то вашият стил е морският. Почти сигурно е, че обичате да носите райета, бели сандали и перли, а любимата ви прическа е с мокър ефект. Добрата новина е, че това лято влажната коса е повече от модерна. Независимо дали изглежда като моделирана от лек дъждец или солени вълни. Прелестта на мокрия ефект е в това, че пренася плажа там, където сте вие!

Въпреки че прическата, с която изглеждате като току що излезли от водата отива както на къси, така и на дълги коси, прави или чупливи, основната тенденция е избягване на обема. Загладената коса с мокър ефект е летният фаворит на 2012.

За да получите тази визия трябва да разрешите косата назад, след което да нанесете гел с овлажняващ ефект (вакса, спрей, пяна за коса). Завършете със спрей за блясък, който още повече засилва морския ефект.

За по-небрежна визия гланцирайте само част от кичурите на косата. Редуващите се загладени и по-въздушни кичури създават илюзия за цял ден, прекаран на плажа.

Море в косите. Мокрият ефект - хит на 2012 Море в косите. Мокрият ефект - хит на 2012

Прическите с кок, френските плитки и конските опашки също са актуализирани с хитовия мокър ефект. В този случай може да използвате ефектни бижута за коса като перли (в стил Chanel) или фиби и шноли ала Yves St Laurent. Гладко опънатата опашка е доста секси. За целта изгладете косата в основата и нанесете стилизант на кичури от опашката.

Колкото по-влажна е косата преди нанасянето на гела, толкова по-„мокра“ ще изглежда впоследствие. Ако стилизиращото средство се нанесе на суха коса, тя стои като на „пръчки“.

Море в косите. Мокрият ефект - хит на 2012 Море в косите. Мокрият ефект - хит на 2012

Прическата с мокър ефект е супер универсална и подхожда както за слънчевите емоции на деня, така и за тъмните страсти на вечерта. Но внимавайте с какъв грим ще я комбинирате. За препоръчване е естественият макиаж с акцент на устните. Независимо дали са в блестящо розово или матово червено, те завършват образа на морска сирена. Кой може да устои?

Море в косите. Мокрият ефект - хит на 2012

Море в косите. Мокрият ефект - хит на 2012 Море в косите. Мокрият ефект - хит на 2012

 

Снимки:

1. Donna Karan
2. Alexander Wang
3. Alberta Ferretti
4. BCBG Max Azria
5. Giambattista Valli
6. Chanel
7. Yves St Laurent
8. Diesel