Летните тайни на педикюра. Идеи за сезон 2012

Светлана Видинска

Лято 2012 е в плен на неона, блясъка и смайващите комбинации от цветове и форми. Това важи и за педикюра, който се откроява повече от всякога на фона на изрязаните сандали и секси платформи. Не се колебайте да експериментирате с любимите си оттенъци, всевъзможни флорални, графични и етно мотиви, стикери, кристали и дори 3D декорации. Най-актуалният тренд е различен цвят или украса на всеки нокът.

Цветя и капки

Едва ли има по-сигурен начин да разкриете пред света романтичната си натура.  Капките са безгрижни и фриволни, флоралните мотиви – женствени. И докато ефектните точици се правят повече от лесно с помощта на клечка за зъби, то рисунките на градински и полски цветя изискват талант и търпение. Ако не сте сигурни майсторлъка си, винаги може да заложите на декоративни стикери. Веселите капки и изящни цветчета са изпълнени с винтидж-очарование, особено в пастелни варианти.

Летните тайни на педикюра. Идеи за сезон 2012

В стил Missoni

Ако смелите и контрастни етно мотиви са вашата стихия, със сигурност ще се почувствате обсебени от летния нейл арт на Missoni. Яркият и вибриращ от жизненост зиг заг в синьо, цикламено или мента напомня за бохемския шик от 60-те години, но в същото време има съвременно излъчване. Най-свежа и изразителна е комбинацията от етно мотиви на един нокът и цяла палитра от цветове на останалите. Оригинална идея е  и водният маникюр с мраморен ефект, който носи духа на Мароко, Алжир и Средиземноморието.

Летните тайни на педикюра. Идеи за сезон 2012

Блясък

Блестящите декорации са на мода, защото създават усещане за целувка от слънцето. С помощта на пайети, кристалчета и брокат може да създадете всякакъв нейл арт - от британското знаме (истински фешън-символ заради кралския юбилей това лято) до винаги актуалната морска тематика. Най-горещата комбинация – блясък и различни по ширина райета също разчита на настроението от плажната ивица. Искрящите кристалчета си отиват както с романтичните пастели, така и с жизнерадостните неони, а най-вече с изключително модерните оттенъци на синьото.

Летните тайни на педикюра. Идеи за сезон 2012

Педикюрът на Лято 2012 е секси, вълнуващ и невероятно забавен. Затова трябва да бъде в тон не само със сандалите, но и с настроението ви. Романтика, дързост или 100% сексапил – какво ще изберете?

Снимки: becomegorgeous.com