Тропически коктейл. Най-горещият тренд за лято 2012

Светлана Видинска

Ако ви пари под петите, ако ви мирише на море, а представата ви за 100%-ово щастие е еднопосочен билет за Хавай, ще ви кажем само "Добре дошли на борда!". Това лято повече от всякога има вкус на тропически коктейл. На мода са цветните принтове и неонът, палмите, сърфовете и огненочервените залези, сламените шапки, бермудите и хавайските ризи - всичко онова, което ни прави безгрижни, почернели от слънцето и пияни от любов!

Тропически коктейл. Най-горещият тренд за Лято 2012

По всичко личи, че модни брандове като Salvatore Ferragamo, Blumarine и Dries Van Noten имат една едничка цел – да ни заведат на плажа. Колкото по-семпла е кройката, толкова по-искрящи и ослепителни като пера на райска птица са цветовете и всевъзможните щампи. Примери колкото щеш – от мини роклята в палмовозелено, розово и жълто на D&G, която прилича на съблазнително обвито около тялото парео, до обсебващ сетивата total look – топ, панталон и сандали от лятната колекция на Altuzarra.

Тропически коктейл. Най-горещият тренд за Лято 2012

Обувките от текстил, кожа или макраме заслужават специално внимание, а високите токове гарантирано ни вдигат чак до седмото небе! Независимо дали са вдъхновени от отровни змии и хищници като при Roger Vivier или от странните накити и тръстикови полички на секси хаитянките – за справка Jimmi Choo.

Тропически коктейл. Най-горещият тренд за Лято 2012

А какво ще кажете за чантите? Спортно-елегантният клъч, нашарен догоре с убийствени цветя от Proenza Schouler и квадратната чантичка в чест на сърфинга от Jimmi Choo направо кипят от лятно настроение. Charlotte Olimpia отива още по-далеч в пределите на фантазията с възможно най-реалистичната имитация на вечнозелен лист!

Тропически коктейл. Най-горещият тренд за Лято 2012

Накратко – ако сте в плен на тропическата треска, не ви остава друго освен да се поглезите с пищна рокля ала „бейби дол“, шорти или чифт сандали в сочните нюанси на любимите ви екзотични плодове. Комбинирайте ги с небрежна прическа, естествен грим и усмивка, по-ослепителна от слънце над самотен остров. Поводи за добро настроение има - дори да не отидете на Тропиците, те идват при вас!

Тропически коктейл. Най-горещият тренд за Лято 2012 Тропически коктейл. Най-горещият тренд за Лято 2012

 

Снимки:

1. Salvatore Ferragamo, Marc by Marc Jacobs, Altuzarra, Stella McCartney, Missoni
2. D&G, Altuzarra, Blumarine, Chloe, Dries Van Noten
3. Gianvito Rossi for Altuzarra
4. Jimmy Choo
5. Roger Vivier
6. Proenza Schouler
7. Jimmy Choo
8. Charlotte Olympia