Много я(р)ко. Модният тренд Colour block

Светлана ВИДИНСКА

Много я(р)ко. Модният тренд Colour blockПролет 2012 е сезонът на ярките, весели и възможно най-колоритни тенденции. Докато едни дизайнери избират флоралните принтове или приглушената гама на пастелните отенъци, други смело експериментират с неонови цветове, отсичайки ги един от друг с контрастни цветове. Този много актуален днес тренд на име Colour block се роди още миналата пролет с „раираната“ разноцветна колекция на Prada, неоново-златистите коктейлни роклички на Gucci и вдъхновените от дъгата дрешки на Jil Sander. Година по-късно вече нямаме никакви колебания да смесваме огненочервено с бонбонено розово и през новия сезон сме готови да продължим с експериментите в духа на най-добрите дизайнерски колекции Spring/Summer 2012.

Много я(р)ко. Модният тренд Colour block

Долу правилата!

Комбинирайки дрехите по цветове, все сме се доверявали на неписаните закони за правилното съчетаване на различните нюанси. Но дизайнерите с лекота ги отхвърлиха. Сега единственото, което трябва да ни движи, е настроението ни – кой казва, че не може да се пременим в червено-виолетово по примера на Salvatore Ferragamo и Alice+Olivia или да си направим невъзможен коктейл от свежи и ярки цветове ала BCBG Max Azria и Tommy Hilfiger.

Много я(р)ко. Модният тренд Colour block

Много я(р)ко. Модният тренд Colour block


Обувки и аксесоари

Феновете на класиката едва ли ще се съгласят, но през сезон Пролет-Лято 2012 най-добрият приятел на снежнобелия костюм с панталон или малката черна рокля ще бъдат разноцветните сандали с велурени каишки на Pierre Hardy или високите обувки на Roksanda Ilincic с ток в контрастен цвят. Вездесъщият третд Colour block се добра и до аксесоарите: вече не копнеем за раницата на Victoria Beckham в пепеляв оттенък, а за ярката и просторна чанта Loewe Amazona от кожа в ягодови оттенъци и за clutch-а на Proenza Schouler с цвета на лимонено-фъстъчен сладолед.

Много я(р)ко. Модният тренд Colour blockМного я(р)ко. Модният тренд Colour block

Раирана рокличка в стил 60-те в цикламено, лилаво и ослепително оранжево от Alice+Olivia, обувки с платформа и дебел ток в електриково и турско синьо от Acne или чанта в арогантно червено и невинно розово от Lowe – изберете сами. Важното е да изглеждате така, както се чувствате – цветно!

 

Много я(р)ко. Модният тренд Colour block