"М" като мента. Най-свежият тренд

Светлана Видинска

Лято с дъх на мента обещават модните дизайнери. Прохладно и секси, възбуждащо и енергизиращо, бледозеленото е цветът на 2012. Всичко – от роклите до високите токове, ноктите и дори устните, носи освежителния оттенък на ментово сорбе!

Лято с дъх на ментаЛято с дъх на мента

Мини рокля с асиметрично закопчаване от Vera Wang и гащеризон от дантела, имитираща полски цветя от Diane von Fustenderg изпълват с леко лютив и вълнуващ вкус градската мода. Chanel вплита ментовите сънища в чудати творения от тюл, дантела и пера – а в комбинация с перлени аксесоари късичките, но обемни рокли се доближават до неземната красота на морската пяна. Не по-малко фрапиращи са моделите на Марк Джейкъбс за Louis Vuitton. Рокличките в стил 50-те години, декорирани с 3D цветя изглеждат повече от живи.

Лято с дъх на мента

Студената прелест на ментата предизвиква горещи вълни в колекцията на Christian Dior – полупрозрачна рокля с констрастен черен колан разсича въздуха с пикантно излъчване. Любимецът на Холивуд Elie Saab също черпи вдъхновениe от галещия сетивата оттенък за вечерен коктейл от въздушни, дълги до земята рокли а ла Оскар.

Лято с дъх на ментаЛято с дъх на мента

Обувките също са под знака на ментата, независимо дали говорим за ултрависоки токове с декорация, имитираща листо от River Island или леки пантофки с почти седефен блясък от Topshop. Няма как да подминем и чантите - от най-обемните и артистични торби догеометричното съвършенство на клъча Chanel. Лято с дъх на мента

Гримът на Лято 2012 е не по-малко зареден с ментово настроение - светлотревистите  сенки и очна линия са хит, но нищо не може да се сравни с червилото, напомнящо целувка от млечен шейк! Най-леденото зелено превзе и маникюра, който по традиция е къс и заоблен.

Ментовите оттенъциотиват на всеки тип кожа, подсилвайки хладната красота на блондинките и страстното излъчване на брюнетките. Най-колоритно изглеждат в комбинация с коралово – още един фаворит на летния сезон. Ментата „обича“ и аристократичните кремави нюанси, а в компанията на металически оттенъци направо засиява. Какво по-хубаво за най-горещото и полудяло от любов лято?

Лято с дъх на мента

Лято с дъх на мента