Лято в косите. 10 модерни прически

Светлана Видинска

Лятото идва, за да сплете косите ни или да ги вдигне в невъобразим кок, да ги оцвети в бонбонено розово или да ги разроши като бриз и намокри като солено море! Вижте кои са най-горещите, вихрени и фантастични прически на Сезон 2012!

Мокър ефект
Естествено – на мода е всичко, което напомня за морска фиеста, горещи флиртове и леденостудени коктейли Sex on the beach! Косите без път, сресани назад и обработени с блясък или гел с овлажняващ ефект са нищо повече от секси класика. Нали се сещате за момичетата на Бонд, и по-точно Холи Бери, излизаща от водата в яркооранжев бански?

Лято в косите. 10 модерни прически

Обем
Блестящите, царствени гриви никога не губят актуалност. Затова и Лято 2012 е сезонът на най-женствените и романтични до пръсване прически. Този път във вид на въздушни ситни къдрици, като в шоуто на Oscar de la Renta.

Лято в косите. 10 модерни прически

Ретро вълни
Къдриците с път на една страна са толкова старо(модни) и толкова секси! Класическата комбинация е с алено червило, но и с натурален грим изглеждат перфектно поддържани – точно като на фаталните жени от романите за Филип Марлоу.

Лято в косите. 10 модерни прически

Бретон
Новото увлечение на John Galliano, Hermes, Kenzo. Някои стилисти залагат на бретон до средата на челото, други - почти до очите, но при всички случаи ефектът е палаво настроение.

Лято в косите. 10 модерни прически

Високо, високо
Още една гореща прическа редом с влажните коси – високо вдигнат обемен кок, напомнящ или за пчелен кошер, или за Извънземното. Не всеки е склонен да опита това вкъщи, но със сигурност е един от капризите на Лято 2012.

Лято в косите. 10 модерни прически

Разноцветни кичури
След ослепителнобялата зима, дизайнерите са готови на всичко за повече цвят! Модният тренд colour block блок превзе не само дрехите и грима, но и косите – яркочервените, сини и розови кичури са откраднати от палитрата на лятото.

Лято в косите. 10 модерни прически

Мъжки намек
Гладко сресаните коси с път отстрани са поредно посегателство към мъжкия образ. Затова няма нищо странно в комбинацията с денди костюм и обувки Оксфорд.

Лято в косите. 10 модерни прически

Опашки
Няма значение дали са пищни, завързани в самия край на косите или тънки и гладки, стилизирани с гел. Важното е акцентът да пада върху финото, нежно вратле, целунато от слънцето (пък и не само от него).

Лято в косите. 10 модерни прически

Плитки
Независимо дали са „рибена кост“ или съвсем небрежни, едва овладяващи разпиляната грива, все пак остават на мода. Особено красиви са изцяло сплетените коси по образец на древногръцките богини - предложение от Valentino.

Лято в косите. 10 модерни прически

It's summertime
Свободно пуснатите, но не изцяло сресани коси, сякаш разрошени от вятъра след ден на плажа са най-обичаната прическа това (и всяко) лято. Непослушно разпилени по раменете, те вдъхват чувство на безгрижие и ни карат да се размечтаваме за още и още лениво-страстни дни под влюбеното слънце!

Лято в косите. 10 модерни прически


Снимки:
1- BCBG Max Azria, Giambattista Valli, Guy Laroche, Thierry Mugler
2- Versace, Roccobarocco, Kristina Ti, Oscar de la Renta
3- Anna Sui, Cacharel, Chloe, Issa London
4- Byblos, John Galliano, Hermes, Burberry
5- Issey Miyake, Rochas, Jean Charles de Castelbajac, Diane von Furstenberg
6- Peter Som, Narciso Rodriguez, Limi Feu, Issey Miyake
7- Donna Karan, Dries van Noten, Derek Lam, Zeo + Maria Cornejo
8- House of Holland, Donna Karan, Temperley London, Victor&Rolf
9- Bora Aksu, Jean-Pierre Braganza, Valentino, John Galliano
10- Alberta Ferretti, Lacoste, Hakaan, Adam
Фото: Elle.ru