Бандата на брюнетките. На мода са тъмните коси

Светлана Видинска

Тази пролет разкрийте тъмната си страна! Платинено русите и пшенични коси отстъпват на топли и съблазнителни кестеняви оттенъци. И докато „Бандата на блондинките“ шества из новинарските емисии, тази на брюнетките без усилие превзема модния подиум.

Бандата на брюнетките. На мода са тъмните коси

Дългите ленено руси къдрици на топмодела Патрисия ван дер Влит са наполовина скъсени и с цвят на черно кафе. С нова визия е и фешън-откритието Аризона Мюз, която жертва пепеляворусия боб за сметка на къса подстрижка с разпилян бретон в наситено кестеняво. 24-годишната американка Хайди Маунт не се отказва от прическата ала гарсон, но от пшеничноруса вече е медно-кафеникава: перфектен фон за сапфиреносините й очи. В „бандата“ е и полската манекенка Касия Стръс – златистата й грива е с няколко тона по-тъмна, но все така права и на етажи.

Бандата на брюнетките. На мода са тъмните косиБандата на брюнетките. На мода са тъмните коси

Тъмна коса и бретон, това е най-яркият тренд на Пролет 2012, вдъхновен от филма „Момичето с драконовата татуировка“. И по-точно от изпълнителката на главната роля Руни Мара, с нейната млечнобяла кожа, алени устни и гарваново черни коси. От плътния бретон, покриващ веждите на Marni до много късото, филирано и закачливо бретонче на Versace, новата тенденция беляза най-грандиозните дефилета Пролет-Лято 2012.

Бандата на брюнетките. На мода са тъмните косиБандата на брюнетките. На мода са тъмните коси

Тъмните коси са по-изразителни, не спират да повтарят стилисти и дизайнери – независимо дали говорим за цвят кестен, капучино, мед или абаносово черно. Освен, че идеално допълват актуалните в момента плътни и сякаш недокоснати от пинсета вежди. За още по-секси ефект, комбинирайте блясъка на тъмната, жизнена коса с минималистичен или натурален грим, подчертани скули и къс маникюр. И това стига, за да се разпалят тъмни страсти – в името на брюнетката!

Бандата на брюнетките. На мода са тъмните коси

Снимки: style.com