Тенденции в косите на LA BIOSTHETIQUE PARIS за есен / зима 2012

Тенденции в косите на LA BIOSTHETIQUE PARIS за есен / зима 2012Тежки облаци се стелят протяжно над града и крият страхливите лъчи на есенното слънце. Хоризонтът се мръщи и обещава поредния есенен порой. Дъждът ще донесе със себе си хаос от клаксони и нервни подвиквания, забързани хора и вглъбени погледи, които сякаш не забелязват дъгата от шарени чадъри, която се смее в лицето на сивия градски пейзаж.

Напуснала си дома припряно, подгонена от времето. Бързаш за офиса - както винаги се случва в понеделник сутрин. Докато заобикаляш локвите и внимаваш за обувките, осъзнаваш, че си забравила чадъра си - както винаги се случва в дъждовните дни. Минаваш покрай уютно централно кафе. Опашката е търпелива редица от мъже и жени, чийто чар е скрит някъде дълбоко в гънките на строгите им офис дрехи. Иска ти се да вземеш чаша горещо кафе, да се сгушиш в прегръдката на някой от фотьойлите и да помечтаеш за пролетта, за пъстрите тонове и слънчевите емоции...

Да, есента може да бъде мрачна. Но това далеч не е единственото й лице. След горещото лято с неговите дълги и сънливи следобеди, есента носи динамиката на промяната, на разсънващия се град, на новите предизвикателства и емоции. И когато градските улици се покрият с килим от жълти листа и температурите започнат да падат, градът започва да шушука за новите модни тенденции.

Архитектурата, динамиката, светлините на града вдъхновяват тазгодишните модни тенденции в косите и дрехите на LA BIOSTHETIQUE PARIS. Стилистите черпят креативност от футуристичните линии и форми на испанския архитект и скулптор Сантяго Калатрава, чиито сгради са забележително съчетание между изкуство и функционалност. Тази есен модните професионалисти на LA BIOSTHETIQUE PARIS търсят вдъхновение и в танцуващия театър на Пина Бауш – легенда на съвременния танц и един от първите хореографи, които съчетават в своите спектакли елементи на танц, театър, пантомима и всекидневни жестове. Динамиката, жизнеността и емоцията на танца са претворени в актуалните прически за сезона. В представените визии се открива и влиянието на датския артист Олафур Елиасон. За Елиасон светлината е изкуство, което предлага необятно поле за импровизация. За топ коафьорите на LA BIOSTHETIQUE PARIS светлинните инсталации на култовия датски артист са вдъхновение за налагането на светлите тонове в актуалните цветове за сезона, на ярките нюанси и динамично преливащи акценти.

В основата на новите модни тенденции за сезона стоят две противоположни на пръв поглед концепции. От една страна е идеята за рационалността, дързостта и суровата динамика. От друга – тенденциите „говорят” на езика на креативността и полюсните емоции. Двете доминиращи идеи живеят в „конфликт” или причудлива хармония в актуалните модели на този сезон. Тенденции в косите на LA BIOSTHETIQUE PARIS за есен / зима 2012На моменти суровият шик и минимализмът са водещи в дрехите и косите. Велурът отстъпва крачка назад, за да освободи първото място на лака, черната напа и кожата с мек метален ефект. Стилът може да бъде описан най-точно с фразата „малкото е повече”. Дизайнът е изчистен и минималистичен, така че да подчертае индивидуалното излъчване и харизма. Дрескодът е семпъл, но не изключва напълно цветните аксесоари и шалове, елементите от туид, лурекс или кожа.

Тенденциите в дрехите „се оглеждат” и в мъжкия гардероб. Сакото и панталонът са важна част от андрогинния стил, но по-обемните сака често са с мека и дълга шал яка, характерна за вечерния костюм. Предницата на сакото е вдъхновена от късите елечета, а жилетката невинаги е с дължина до кръста. Панталонът е въпрос на индивидуален избор – тесен тип цигара, стандартен или напълно свободен.

Минималистичната линия е доминираща и при тенденциите в косите на ексклузивния френски бранд. Визиите на топ коафьорите на LA BIOSTHETIQUE PARIS носят футуристично градско усещане. Формите са семпли и изчистени, така че да подчертаят индивидуалността и да оставят достатъчно пространство за въображението. Острите и асиметрични линии говорят за сила и увереност, а цветовете са достатъчно ярки и наситени, за да се откроят на фона на бетонната джунгла. Знаците на андрогинния стил се усещат и тук, но прическите по-скоро представят идеята за модерната женственост и сексапил.

Тенденции в косите на LA BIOSTHETIQUE PARIS за есен / зима 2012Модните тенденции при дрехите тази година имат и друго лице – по-емоционално и колоритно. Животинските принтове и пачуъркът тепърва ще разкрият модния си потенциал през есенно-зимния сезон на 2012. Екстравагантните комбинации между дръзки цветове и разнообразни материи също са позволени – мохер с кожа, кожа с косъм и туид, цветя с райе, лак и лурекс. Изключително актуални остават и плетивата, чиито топлина и уют не могат да се сравнят с нищо в студените зимни дни. Майсторите на куките предлагат ударна доза креативност. Нови прежди и мъхнати материи, изваяни модели и 3D форми, дръзки комбинации между различни цветове...всичко това превръща пуловерите и жилетките в произведения на изкуството.

Модерните визии в косите също разкриват своята по-емоционална страна. Представените прически на топ коафьорите на LA BIOSTHETIQUE PARIS пресъздават образа на непокорното и своенравно градско момиче, което държи на индивидуалността и свободата си във всяко отношение. Визиите са артистични, провокативни, дръзки и очарователни. От друга страна косите „говорят” на езика на женствеността, изтънчеността и безупречния стил. Тенденцията за наситени и категорични цветове се запазва като доминиращи са светлите нюанси - от русо, през топло кестеняво до ярко червено.

Тенденции в косите на LA BIOSTHETIQUE PARIS за есен / зима 2012 Тенденции в косите на LA BIOSTHETIQUE PARIS за есен / зима 2012