Истинската жена - вдъхновение за ALCINA

* Безпрецедентен проект в света на фризьорството на Пол Геринг

Лилия Желева

Истинската жена – вдъхновение за ALCINAАлцина България презентира есенната колекция прически на Пол Геринг и неговия екип – "Жената Бохем/Бизнес дамата”. В България представянето на четирите модела, които отразяват тенденциите на Алцина за сезона се състоя на парти - коктейл на 8 октомври в „Шано Бар” в столицата.

Подтикнат от своя интерес към формирането и израстването на женската визия, Пол Геринг осъществи първи по рода си експеримент – в период от 9 месеца четири истински жени преминаха през две отделни колекции. Първата част на проекта „Истинска Жена/Истинско израстване” се проведе през ноември 2010 г., когато амбициозният екип трансформира имиджа на четирите жени за колекцията на ALCINA "Романтика/Самоувереност" (пролет/лято 2010 -2011). След това никоя от тях не е променяла дължината, формата и цвета на косата си до края на април 2011 г., за да се върнат в ръцете на коафьора и екипът му за създаването на най-новата колекция на ALCINA "Жената Бохем / Бизнес дамата” която стартира през септември 2011 г.

И за пролетната, и за есенната колекция е използвана една и съща техника на подстригване и боядисване на косата. А четирите модела прически са адаптирани към чертите на лицето и личните нужди на всяка от жените. Реалните участнички в експеримента – Надя, Лаура, Андреа и Грета – дават наименованията и на четирите визии.

Истинската жена – вдъхновение за ALCINAПрез ноември 2010 г. Надя е с класическа дълга прическа, но тази визия е неподходяща за нея, затова косата й е скъсена до раменете, а тоновете са в топли, медни цветове.

За да се чувства по-уверено и спокойно, сега нейният цвят с в златисто руси нюанси, изсветлявайки ги с цел да се балансира овалният обем на косата с формите на лицето.


Истинската жена – вдъхновение за ALCINA

Истинската жена – вдъхновение за ALCINA

Истинската жена – вдъхновение за ALCINAВизията на Лаура – рядка, тънка и нацъфтяла коса – истинско предизвикателство за Пол Геринг и неговия екип. Решението на професионалистите е олекотена къса продстрижка с дълъг бретон и изсветляване на цвета.

Шест месеца по-късно, късата фризура е допълнена от изискан асиметричен бретон и още по-светъл цвят на косата.


Истинската жена – вдъхновение за ALCINA

Истинската жена – вдъхновение за ALCINA

Истинската жена – вдъхновение за ALCINAЗа снимките на „Романтика и Самоувереност” косата на Андреа е изсветлена до златно русо, което е в контраст със сините й очи и студените нюанси на кожата, а дължината е филирана, което оптично смалява размера на главата й.

Сега дължината е запазена, но обемът на косата е изместен в областта на брадата и скулите, за да хармонизира пропорцийте й. Златисто русият цвят също остава, но с прасковен оттенък в предната част.


Истинската жена – вдъхновение за ALCINA

Истинската жена – вдъхновение за ALCINA

Истинската жена – вдъхновение за ALCINAПри Грета късата подстрижка не позволява голяма промяна, но гъстата коса и дебел косъм са идеални за филирани и завити краища, които визуално правят косата по-прибрана.


Истинската жена – вдъхновение за ALCINA

Истинската жена – вдъхновение за ALCINA

Снимки:

  1. Вили Боршукова сред гостите на събитието – представя моделите от новата колекция.

  2. – 4. Визията на Надя за новата колекция на ALCINA "Жената Бохем / Бизнес дамата” и трансформацията преди и след двете колекции.

  1. – 7. Визията на Лаура за новата колекция на ALCINA "Жената Бохем / Бизнес дамата” и трансформацията преди и след двете колекции.

  1. – 10. Визията на Андреа за новата колекция на ALCINA "Жената Бохем / Бизнес дамата” и трансформацията преди и след двете колекции.

11. – 13. Визията на Грета за новата колекция на ALCINA "Жената Бохем / Бизнес дамата” и трансформацията преди и след двете колекции.

Фото: © Coiffure Beauty