Да ти върви по но(к)ти

Горещи трендове и съвети за абитуриентския маникюр

Факт е, че на абитуриентския бал всички погледи ще са приковани в роклята, а не в маникюра ви, но той е един от малките детайли, които завършват вашия образ. Главното правило е, че маникюрът трябва да хармонира с тена ви, роклята и аксесоарите.

Здравето преди всичко!

Ако сте заложили на удължени нокти, във всеки салон могат да ви направят различна дължина и форма. Но доста преди това трябва да укрепите ноктите си, подготвяйки ги за нанасянето на акрил или гел. Най-лесният начин да направите това вкъщи е ваничката с морска сол или лимонов сок. Освен това на пазара се предлага огромно количество укрепващи лакове и покрития за нокти.

Да ти върви по но(к)ти

Домашна работа

Разнообразието от цветове и актуалните напоследък холографни покрития ще ви помогнат да си направите умопомрачителен маникюр и вкъщи. Хит е и акрилната пудра за нокти във всички цветове на дъгата. Лакирайте с прозрачна основа цялата нокътна плочка или част от нея, с помощта на четчица нанесете пудра, изчакайте да изсъхне и повторете лака. Експериментирайте!

Да ти върви по но(к)ти

Да ти върви по но(к)ти

Само това не!

Изкуствените плочки не са добър избор - в най-важния момент можете да се окажете без един-два нокътя, а това си е чиста драма.

В никакъв случай не избирайте кристали и силно обемен маникюр. Първо, шансът да се отлепят е по-голям и второ - ако с тях закачите роклята или чорапогащника си, няма да бъдете никаква принцеса.

Не се препоръчва смесването на повече от два цвята. Подберете ги в тон с роклята и обувките.

Ноктите не бива да са прекалено дълги и ярки. Все пак сте младо момиче, а не жена-вамп.

Да ти върви по но(к)ти

Да ти върви по но(к)ти

Да ти върви по но(к)ти

Варианти

- Френски маникюр с каквото и да е съчетание на цветове - винаги изглежда стилно. Отлична идея е френчът с цветни краища на ноктите.

- Младостта върви ръка за ръка с нежните цветове - розово, зелено, синьо. Пастелните рисунки на цветя идеално допълват романтичната визия.

- Къси нокти с едноцветен лак - защо не? Ако роклята ви е твърде екстравагантна, няма нужда и маникюрът да крещи за внимание.

Да ти върви по но(к)ти

Да ти върви по но(к)ти

Да ти върви по но(к)ти

Да ти върви по но(к)ти

Да ти върви по но(к)ти

Да ти върви по но(к)ти

Тенденции 2011

Никога не следвайте сляпо модните тенденции, но все пак бъдете в „час” какъв е маникюрът на 2011 година.

Модерни са ноктите със средна дължина и овална форма, времето на „орлиците” мина. Сиво-бежовата гама е на върха на вълната, в тази палитра обаче попадат и златисто, шоколадови и оранжеви оттенъци. Едно от удачните решения е блестящия маникюр - шоколадово-матова основа и прозрачно златист, почти меден блясък в качеството на горен слой.

Притежателките на бяла кожа спокойно могат да заложат на синьо, лавандула и циклама. Синият цвят се превърна в класика.

Да ти върви по но(к)ти

Естествената визия винаги е на мода. Тази година класическият френч се допълва с ярки геометрични фигури и цветове. Страхотна идея е имитацията на дантела, която представлява изискани, фини рисунъци на тъмен фон.

Големият удар през 2011 година е маникюрът със сухи цветя. Използват се изсушени листя и малки цветчета. Сложността на работата с материала се компенсира от красотата на неповторимия рисунък, дар от самата природа.

Да не забравяме и за лунния маникюр, особено ако в качеството на основен цвят е кърваво червено, бордо и вишнево, а „луничката” е бяла. Модните стилисти съчетават лунен и френски маникюр в асиметрични комбинации от модерните златисто-бежово-оранжеви тонове.

Да ти върви по но(к)тиДа ти върви по но(к)ти

Да ти върви по но(к)ти

Розовите тонове на 2011 година са два варианта - прасковено розово и смес от лилави и тъмно розови оттенъци. Но помнете, че всеки маникюр в този цвят изисква съобразяване с цвета на кожата, дрехата и аксесоарите.

Снимки: mynail.info