Яжте мед след препиване


Яжте мед след препиване Медът е най-ефикасното средство срещу махмурлука, който ни спохожда в празничните дни, съветват британски учени от Кралското химическо дружество.

Сладкият натурален продукт максимално извлича токсините от организма, въпреки голямото количество алкохол, което може да бъде поето на празничната трапеза, уточни в. "Дейли телеграф". Основната активна съставка на антиалкохолния еликсир е фруктозата. Именно тя позволява на организма по-леко да разгради алкохола на по-безопасни съставки. Причината за неприятните усещания от препиването е, че първоначално спиртът се разлага на токсичен ацеталдехид. Но с помощна на фруктозата той се превръща в оцетна киселина, която изгаря в процеса на нормалния метаболизъм и в крайна сметка се издишва от човека.

Британските учени са убедени: медът значително съкращава продължителността на махмурлука. Те също съветват преди пиене да се поеме чаша прясно мляко, което намалява токсичните вещества в организма. А обикновената вода помага за по-бързото изхвърляне на алкохола от тялото. БГНЕС