Непокорните къдрици - хит за лято 2010

Непокорните къдрици - хит за лято 2010 Модните тенденции за лято 2010 са твърдо ориентирани към къдравите  и пищни коси. Колкото по-къдраво и по-обемно - толкова по-добре и по-впечаляващо, е летният хитов призив на стилистите. Всякакви къдрици ще бъдат на мода - от най-дребното и ситното - до едрите букли, шикозно разпуснати по голите женски рамене.

Но нека да започнем оттам, че за да изглежда една "лятна" къдрава коса в отлично състояние след изтощително дългата зима, тя трябва да бъде първо добре възстановена. Къдриците ще бъдат перфектни, ако косата е жизнена, здрава и лъскава. За целта е необходимо да третирате косата си с възстановяващи шампоан и балсам или такива, както и с такива,  които придават блясък на косъма.

Непокорните къдрици - хит за лято 2010 За добрия изглед на къдравата коса е необходимо в нея да има и достатъчно обем. Това се постига с подходящи продукти с такава насоченост. Косата трябва да "диша", да бъде лека и да задържа въздух  в себе си, за да е обемна. Използвайте спрей или пяна за обем, след шампоана и балсама, които се борят против слягането на косата и нейното омазняване.

Важно правило за добър обем е никога да не се слага стилизант в основата на косъма. Оставете там косата да бъде сама със себе си. А за най-лесен обем ето един много практичен и лесно изпълним съвет - след като измиете косата си, наведете главата, нека косата увисне хубаво надолу  и тогава  в това положение започнете да я сушите със сешоара.
Гарантирам ви, че ефектът ще бъде уникален.

Непокорните къдрици - хит за лято 2010 Ако сте с идеално права коса по рождение, къдрици можете да направите по няколко начина - използвайте ролки, маша, ретро или обикновена преса. Но за да постигнете онези причудливи извивки на косата с обикновената преса, е необходимо да сте се поупражнявали преди това за начина на оформянето и постигането на вида им. Сложете непременно стилизант или крем за къдрици на всеки кичур, за да ги оформите добре и ефектът на къдравата коса да бъде поразителен. Ако желаете стилът ви да е малко ретро - не разресвайте къдриците. Оставете ги така. Но ако желаете обемът да е внушителен - с пръсти можете да разделите всяка къдрица  на други две или три къдрици.

Непокорните къдрици - хит за лято 2010 За по-естествен вид  - след като сте готова с къдренето, леко разбъркайте с пръсти прическата и тя ще добие леко небрежен вид. Много красиво и кукленско изражение се получава, когато след като вече сте добили желания обем и къдравост на косата сложите диадема, която да отделя високия обем на косата ви  от основата на челото и косата там.  Същото се постига и с лента за коса.

Можете да се доверите и на дифузера за по-обемна и начупена прическа. Ако сте почитател на ситните вълнички в косата - това можете да постигнете с малки плитчици, с които препоръчвам да преспите от предишната вечер, а на сутринта просто развалете плитките и се насладете на вида си. Времето на 60-тте години би напомнило за себе си, ако направите така че къдриците на косата да започват не от самите корени, а от средата на кичурите. Ефектът: Гладка и блестяща коса в основата и шикозни къдрици надолу. Вече може лятото да идва!

Непокорните къдрици - хит за лято 2010

Рени Мазникова, www.renikosa.com