Може ли косата да расте по-бързо

Може ли косата да расте по-бързоДългата коса е един от елементите на женската, а и на мъжката красота, за който много представители и на двата пола мечтаят, но има един основен проблем – природната скорост на растежа е недостатъчно бърза.

И за да имате така желаната дълга коса трябва да имате на разположение дълго време. Но има начин този период да бъде съкратен и сега ще приложим тук няколко съвета как това да се случи.

Възможно ли е въобще такова нарастване?
Ускоряването на растежа на косата. Всъщност голямо ускорение на растежа няма как да се получи и за това няма виновни. Всичко идва от генетичното ограничение на скоростта на нарастване. А да се препрограмира заложената първоначално скорост няма как да се промени.

Но, дали за добро или не, косата не расте с максимална скорост. На растежа влияят много фактори, които ние ще разгледаме в следващите редове. А това означава, че ако преодолеете всичко бариери, може да постигнете максималната й скорост.
Следващите съвети, ще помогнат просто да увеличите растежа, в сравнение с досегашния.

Какво пречи на растежа
Основната причина за забавянето на растежа е баналната неспособност на организма да обезпечи необходимите условия за този растеж.

Възможно е, защото просто не му достига "нужния материал", или защото грижата за косата е неподходяща, което нарушава нормалното функциониране и забавя растежа.

Може ли косата да расте по-бързоДа започнем със строителния материал за косата. Здравата коса за нормален растеж се нуждае от следните вещества - калций, хром, йод, желязо, магнезий, манган, калий, силиций, сяра и цинк. Най-добрият начин за доставянето на тези вещества в косата е кръвта ви. За това употребявайте повече продукти, в които има съдържание на всички необходими вещества.

Отличен източник на подхранващи вещества са млякото, брюкселското зеле, различните плодове и зеленчуци.
Употребявайте повече продукти, в които се съдържат необходимите за косата ви полезни вещества. Растежът се подпомага и от бета-каротина. Повече от всичко той се съдържа в зелените и жълтите плодове и зеленчуци.

Много важен е и биотина. Най-добрите източници на това вещество са соята, овеса, бобовите растения, орехите, кафявия ориз и бирената мая. Потокът на тези вещества трябва да бъде постоянен – затова помислете и за своето меню.

Също така ускоряването на растежа подпомага и продължителен масаж на главата. Тази процедура подобрява кръвообращението, което позволява да се доставят веществата за растежа с по-голяма интензивност. За него е необходимо да отделяте по около десетина минути на ден за получаването на добър резултат. За тези, които ще опитат тази процедура – подгответе специална смес: вземете зехтин, кокосово масло и рициново масло, смесете ги и ги затоплете. След това нанесете сместа на главата и масажирайте с пръсти.

Може ли косата да расте по-бързоВтората бариера, която препятства растежа на косата е неправилната грижа за нея.

Но ще започнем от това, че трябва да поддържате целия организъм в отлично състояние, така както органите са взаимо-свързани и нарушението на функционирането в организма повлича след себе си и влошаване на общото състояние.
В днешно време започват да се появяват различни препарати, които назовават като ускорители на растежа на косата. Те ускоряват растежа за сметка на качеството на " строителния материал". Освен това подхода трябва да е строго индивидуален.

Грижата за косата
Правилната грижа за косата е много обширна, и за това сега ще споменем само условията, които подпомагат растежа.
Много силно на организма влияят, в това число и на косата, стресовите ситуации. Колкото повече стрес, толкова повече намаление в растежа.

Мийте косата достатъчно често, но пак съобразено с типа й, защото кожната мазнина, пърхута, затрудняват нормалната функционалност на косата. Старайте се също да избирате качествени средства за грижа, преди подбора е добре да направите и консултация със специалист.
Козметиката.com