Замразените зеленчуци са по-полезни от пресните

Замразените зеленчуци са по-полезни от пресните  Проучване показва, че замразените зеленчуци често могат да съдържат повече хранителни вещества, отколкото пресните.

Въпреки че повече от 80 на сто от потребителите смятат, че пресните зеленчуци са по-полезни, истината е, че замразените храни съдържат 45% повече важните хранителни вещества. Със замразяването на зеленчуците в тях се запазват много важни за организма вещества, обясняват учени.

Диетологът д-р Сара Шенкер заяви, че хранителното съдържание на пресните зеленчуци започва да се изчерпва в момента, в който те бъдат откъснати.
"Ние си мислим, колкото по-пресни, толкова по-полезни, но често това не е така", заяви тя.

Установено е, че зеленият фасул бързо губи 45% от хранителни вещества, броколите и карфиола 25%, градинският грах до 15%, а морковите остават с 10% по-малко важни вещества. /БГНЕС