Хормоните и отслабването

     Хормоните и отслабването

Хормоните влияят върху всички процеси в нашия организъм, включително и отслабването. Затова, ако искаме да се отървем от някой друг килограм, трябва да сме наясно за връзката мужду определени храни и хормони.

Пшеница – естроген. За пшеницата знаем, че от нея се прави хляб. Това, с което не сме наясно обаче е, че тя води до повишаване на естрогена.

А ако искате да намалите теглото си, последното от което имате нужда е повече естроген, тъй като този женски хормон заедно с инсулина води до натрупване на мазнини. Затова наблегнете на ръжения хляб, ориза и картофите.

Животински мазнини - холестерол. Мазнините от животински произход също ще бъдат пречка пред вашето отслабване. Затова забравете за маслото, шоколада, тлъстото месо и намалете сиренето.

Захар – инсулин. Обикновено хората имат неясна и непълна представа колко нежелателна е захарта, когато се опитвате да свалите килограми. Проблемът е в това, че тя рязко повишава нивото на кръвната ви захар, а това води до отделянето на инсулин. А инсулинът, също като естрогена, "кара" организмът да складира мазнините.

Затова, избягвайте захарта или ако е възможно, напълно я изключете от менюто си. Заменете я с подсладител или с фруктоза, но в малки количества. actualno.com

Източник: usn.co.za