Най-добрите прически за горещото време

 Най-добрите прически за горещото време

Независимо дали косата ви е къса, дълга, чуплива, къдрава или права – има начини да изглежда добре, дори в горещото време. Трябва да знаете обаче, че подходът е различен при различните типове и дължини на косата.

Как да изглежда прическата ви фантастично през лятото? Предлагаме ви няколко интересни предложения на стилистите, които ще ви дадат идеите и ще ви подскажат начините как да поддържате красива косата си, независимо дали е къса или дълга, тънка или дебела, права или чуплива.

Ако сте с много къса коса всичко, от което имате нужда, е правилния продукт.

За късите коси, независимо дали са къдрави или прави, гелът е това, от което се нуждаете, за да поддържате прическата си и да я предпазите от сплескване и увисване. Сложете в ръката си гел с големината на монета от 5 стотинки, разтрийте между дланите си и го втрийте във влажна коса, като започнете от корените към върховете. Късата коса обожава гела, твърдят специалистите, защото тя не се нуждае от създаване на ефект "жива, движеща се коса", а от контрол.

За коса със средна дължина, опитайте естествени къдрици.

Свободно-падащите къдри са винаги много интересни, а вие може да ги получите буквално като навиете кичури влажна коса около пръстта си. Измийте косата със шампоан и изплакнете. Разделете косата си на 2-сантиметрови квадрати, нанесете стилизиращ продукт на отделения кичур и го усучете около пръстта си в посоката, в която той естествено иска да се навие. Закрепете кичурите с фиби и ги оставете за десетина минути. Когато косата ви изсъхне, може да “разрешете” къдрите леко с пръстите си.

За дълга коса, стилистите препоръчват “конска опашка”.

Има различни видове на тази популярна иначе прическа за дългокосите. Един от тях е да отделите по един кичур коса от двете слепоочия, да сложите стилизиращ продукт, после да го навиете около пръста си и да го прикрепите с фиба. Останалата част от косата се опъва гладко и се хваща на “конска опашка”.
След 10 минути свалете фибите от кичурите и ги оставете естествено да се пуснат като нежни къдрици край ушите ви.

За права коса опитайте широка лента.

За естествено правите коси, стилистите препоръчват широки ленти за коса. Измийте и изсушете косата си отдолу-нагоре, за да й придадете обем, след това изберете лента поне 5 см. широка, поставете я отгоре на главата и я прикрепете отзад, под косата.

За къдрава коса - гребен за коса в ретро стил .

Това ще придаде много изтънчена и различна индивидуалност на вида ви. Просто оставете косата си свободно - такава каквато е – и я прихванете с гребенче, така че част от нея да е нежно прибрана зад ухото ви. Тя.bg