Нормална чревна микрофлора и комфорт на вашите деца с Bioflora Kids

д-р Магдалена Богданова – педиатър
д-р Магдалена Богданова – педиатър

Представете си, че човешкото тяло е една голяма екосистема - микробиота, в която живеят различни микроорганизми. Всеки от тях носи своя генетична информация. Съвкупността от всички тях наричаме микробиом. Има различни видове микробиоми - на кожата, на червата, на белия дроб и др. и всички те са в симбиоза. Тази симбиоза има отношение към нормалното функциониране не само на конкретния орган и система, но и на имунитета като цяло.

Микробиомът на червата представлява съвкупност от микробиотични щамове, т.е. групи от живи микроорганизми като бактерии, гъбички или непатогенни вируси. Всички те, когато са в състояние на равновесие, допринасят за нормалното функциониране на организма.

Bioflora Kids

Бебето се ражда обикновено със “стерилни” черва. Постепенно още в първите часове и дни, микробиомът на новороденото се обогатява и по неговите лигавици заживяват различни микроорганизми, които ще станат част от неговата нормалната микрофлора. Всички микроорганизми живеят в равновесие - симбиоза. Те се наричат с общо понятие - “полезни”. Всяко нарушение на това равновесие, може да доведе до болестни състояния и симптоми, поради свръхрастеж на болестотворни микроорганизми и намаляване на количеството на “полезните” такива. Това е тъй наречената дисбиоза.

Чревната микробиота има множество функции. Освен за по-лесното и правилно храносмилане, тя има отношение към защитата на организма срещу болестотворни агенти и влияе върху неврологичните процеси.

Факторите, които могат да нарушат чревното здраве са:

-   честият прием на медикаменти, особено антибиотици*
-   хормонална етиология (най-често в състояние на стрес)
-   употребата на големи количества захар, консерванти, алкохол, рафинирани храни, малко количество фибри.
-   след и по време на лъчетерапия и химиотерапия
-   синдром на раздразнения колон, което може да бъде причинено и от всички изброени по-горе фактори

*"Пробиотици" - про - "за", и биос - "живот" са всички "добри" бактерии.

Пребиотиците са  храната на добрите бактерии. Комбинацията от тези два елемента е изключително важна.

Bioflora Kids

Bioflora Kids

В препаратът има онези важни “добри” бактерии, заедно с тяхната храна – пребиотик инулин. Щамовете, които доказано имат отношение към поддържане на добро здраве на детския организъм се съдържат в продукта Биофлора Кидс:

LactobacillusAcidophilus
Спомага за отстраняване на газове, подуване, лактозна непоносимост, намаляване нивата на E.coli, потискане растежа на CandidaAlbicans, намаляване нивото на лошия холестерол. Подпомага храносмилането и разграждането на веществата в стомашно чревния тракт, поддържа физиологична перисталтиката и взима участие в синтеза на ензими, минерали, и витамини.

LactobacillusRhamnosus
Спомага за намаляване на диаричните изхождания, които са резултат от вирусна или бактериална инфекция, или от приема на антибиотици. Спомага възстановяването след пикочни или белодробни инфекции.

BifidobacteriumInfantis
Освобождава млечнокиселата и други органични киселини, като продукти на обмяната, чрез което спомага предотвратяване растежа на патогенни бактерии. Благоприятства потискането на възпалителните процеси в организма (например улцерозен колит, псориазис). Повлиява благоприятно състояние на астма, хранителни алергии и алергичен ринит.

LactobacillusReuteri
Един от най-проучваните и високоефективни лактобацили. Този щам се открива пръв в лигавицата на червата при новородените. Има съществена роля за имунна подкрепа, като повлиява благоприятно колики и газове, и има доказан противовъзпалителен ефект върху чревната лигавица. Използва се, при диарии от различен произход, гастроентерити, атопичен дерматит, уроинфекции, гъбични инфекции. Спомага за противодействието на растежа на E.coli, за намаляване Ph на храносмилателния тракт, за противодействие на развитието на HelicobacterPylori, причинител на гастрити и язви. Подпомага оралното здраве, като спомага предотвратяването на кариеси и гингивити. Подпомага сърдечно-съдовата система, като оказва контрол на абсорбцията на холестерола в кръвта.

ПРЕБИОТИК: ИНУЛИН
Продуктът съдържа още малина на прах, ароматизант малина. С подсладител стевия.
Препоръчват се 1-2 таблетки на ден. За деца под 3 годишна възраст да се приема под родителски контрол!

Arolife