8-те най-добри цвята лак за нокти за 2023 според експертите

Миналата година най-предпочитани бяха маникюрите с хромирани нокти, неонови френски връхчета и омбре комбинации. Според експертите през настоящата година текстурите и покритията ще определят дизайна, а по отношение на цветовете ще има варианти както за минималистите, така и за максималистите. Представяме ви мнението на специалистите Ян Тий, Ашли Бамбър и Роуз Тъкър и на WGSN, експерти в прогнозирането на тенденциите, относно кои цветове ще бъдат най-добрия избор за лак за нокти за 2023 година.

1. Сребрист хром
Благодарение на маникюра на Хайли Бийбър с формата на „глазирана поничка“, хромираната визия се превърна в една от най-определящите тенденции при ноктите за 2022 г., а според Бамбър манията ще продължи и през 2023 г. „Среброто и металикът като цяло са огромна тенденция в момента, особено в облеклото, и както всички тенденции, най-накрая си проправи път и към ноктите“, казва тя. „То излъчва футуристични вибрации и се заиграва с метавселената, която е толкова популярна в момента“.

Маникюр Сребрист хром

2. Шоколадово кафяво
Кафявото може да се свързва най-често с есенните цветови тенденции, но според WGSN то ще бъде актуално през цялата 2023 г. Макар че златистото карамелено кафяво и меките пустинни тонове ще бъдат голяма новина по-късно през годината, вече се вижда голяма любов към наситените шоколадови нюанси.

Текстурата е от ключово значение за подчертаването на този нюанс, така че помислете за експериментиране с метални и матови лакове, както и традиционното покриване с гланц. „Харесвам или изцяло класически кафяв лакиран нокът, или смесването му с други неутрални нюанси във вихрови дизайни“, добавя Бамбър.

Маникюр Шоколадово кафяво

3. Лавандулово лилаво
Този цвят е хладен люляков пастел, който WGSN определи като цвят на годината за 2023. Той се вписва добре в текстурите, които се наблюдават: променящи нюансите си блестящи цветове и отразяващи светлината преливащи покрития.

„Лавандулата е популярна сред някои от моите клиенти, защото с нея лесно се създава модерен контраст с много други изразителни цветове“, казва Тий. „Сам по себе си нюансът е фин, но съчетан с ярко зелено, той става супер привличащ вниманието. Обичам го и с контрастиращия, но допълващ се, цвят на тъмна слива и детайли от разтопено сребро“.

Маникюр Лавандулово лилаво

Лавандулово лилаво

4. Жълто-зелено
Този цвят не звучи привлекателно, но WGSN прогнозира, че традиционно отблъскващите нюанси ще бъдат много актуални през 2023 г.

„Получавам много заявки за цветове, които не си подхождат, и за нестандартни нюанси“, казва Бамбър. „Те работят добре с наистина „неземните“ тактилни текстури, с които хората започват да експериментират“.

Жълто-зелено

5. Цвят овесено мляко
Традиционно белите нокти могат да изглеждат сурови и нелицеприятни, но почти белите и кремавите нюанси, които са с леко жълт оттенък, са много по-изтънчени и придават по-хубав вид на широк спектър от телесни тонове. „Почти бялото е по-фина версия на типичния бял маникюр“, казва Бамбър. „Той е изчистен и свеж. Освен това изглежда страхотно на всякаква дължина, форма на ноктите и цвят на кожата“.

Цвят овесено мляко

6. Ярко синьо
„Този цвят започна като тенденция миналата година, но определено ще преобладава през 2023 г.“, казва Бамбър. „Не получавам често заявки за маникюр изцяло в ярко синьо, но хората го обичат като акцент върху телесен фон. Френски връх, омбре ефект или нежни звездички са популярни заявки“. Така стилизирани, тези фини дизайни за нокти предлагат по-изтънчен и усъвършенстван начин за прилагане на такъв ярък и изпъкващ цвят.

Маникюр Ярко синьо

7. Захаросан портокал
Неоново оранжевите акценти бяха тенденция през цялата 2022 г., но през 2023 оранжевото ще бъде по-меко и топло с нюанси на джинджифил и кехлибар, вдъхновени от природата. Според WGSN захаросаните оранжеви нюанси са едновременно активизиращи и терапевтични и могат да се използват като начин за вдъхване на живот в дизайни с тъмен топ лак. Оранжевото също така е изненадващо универсално, когато се съчетава с други цветове (особено с розово и кафяво), така че очаквайте да го видите в омбре и аура дизайните.

Захаросан портокал

8. Нефритено зелено
Пастелните цветове традиционно (и не е изненадващо) са популярен избор за пролетта, но Тъкър прогнозира, че повече нюанси, вдъхновени от природата, като нефрита ще определят заявките на клиентите ѝ през 2023 г. „Получавам искания за по-успокояващи тонове, тъй като много хора се насочват към по-сдържани, минималистични дизайни и цветове, а нефритът отговаря идеално на тези изисквания“, казва тя. „На модните подиуми за сезон Пролет/Лято 23 имаше много нефрит. Виктория Бекъм го съчета с ярко коралово и това изглеждаше невероятно, така че знайте, че ще бъде навсякъде“.

Маникюр Нефритено зелено