Освежаващ коктейл с кафе

Радинела Гелева

Пролетта пристигна, а заедно с нея и очакването за приятно време, в което да се насладим на свежи напитки на открито с приятели. За да отпразнуваме настъпването на новия сезон, сме подготвили специално разработена рецепта за свежо изживяване от кафе „Лаваца“, която да споделите с приятели.

Благодарение на пикантния си аромат, рецептата за коктейл с кафе ще Ви покани да започнете своето пътешествие и да се потопите напълно във вкусовете и цветовете на новия сезон. Ароматният коктейл предоставя идеалната възможност да предизвикате себе си и да изпробвате уменията си на барман, като го приготвите у дома в няколко лесни стъпки. Необходимите продукти са черешова лимонада, студен извлек от кафе и натрошен лед

Освежаващ коктейл с кафе

За приготвянето на студено извлечено кафе е необходимо 340 гр. смляно  кафе Lavazza Qualità Oro, което да накиснете в 1,6 л вода. Разбъркайте добре и оставете на стайна температура за до 12 часа. Прецедете първо с помощта на цедка, а след това и с хартиен филтър. Може да се съхранява до една седмица в хладилник. За черешовата лимонада ще са необходими 0,6 л лимонада и 0,4 л черешов сироп. Разбъркайте до хомогенност и съхранявайте в хладилник.

Освежаващ коктейл с кафе

Поднасянето на коктейла е важно, затова изсипете в подходяща чаша черешовата лимонада и залейте със студен извлек от кафе в пропорцията, спомената в рецептата. Не разбърквайте двете течност, а добавете натрошен лед върху тях. Поставете сламка и сервирайте.

Освежаващ коктейл с кафе

Снимки:

1. – 3. Пролетен кафе коктейл N10 от „Лаваца“.

Фото: © Lavazza