Летни рецепти за вкусно айс кафе

Lavazza представя освежаващи рецепти за студено кафе, за да поддържа ентусиастите на кафе охладени и заредени с кофеин и през летните месеци

С повишаването на летните температури, Lavazza – популярната италианска компания с наследство от близо 130 години майсторство в производството на кафе, споделя своите любими рецепти за айс кафе за едно прекрасно лято. Специално разработените рецепти за айс кафе, студен извлек и смути с айс кафе предлагат перфектното съчетание от традиция, иновация и освежаване, за да поддържат любителите на кафето охладени през целия сезон.

Айс кафе „Саленто“

Айс кафе „Саленто“: класика с обрат
Айс кафето е любима напитка на базата на кафе, която съчетава богатия, интензивен аромат на кафе с освежаваща прохлада. Популярен вариант е айс кафе „Саленто“ – италианска адаптация на оригиналното „Café del Tiempo“ от Валенсия. Макар че тази освежаваща напитка е с корени в Испания, в италианския регион Саленто традицията е да се използва сироп от бадемово мляко, който прибавя уникален и сладък привкус.

Рецепта:

Изсипете неподсладено кафе във формички за лед и замразете.

Поставете ледените кубчета кафе в чаша от 300 мл и добавете 250 мл мляко.

Пригответе еспресо и разтворете сиропа от бадемово мляко в кафето.

Във висока чаша изсипете еспресото върху кафето с лед и млякото и се насладете.

Студен извлек: Интензивно охлаждащо кафе

Студен извлек: Интензивно охлаждащо кафе
Студеното кафе предлага изискан и ароматен начин да се насладите на студена кафеена напитка. За разлика от стандартното айс кафе, което се приготвя горещо и след това се охлажда, студеният извлек от кафе представлява накисване на утайка от кафе в студена вода, което води до гладък и интензивен вкус.

Рецепта:

Използвайте едро смлени кафеени зърна за най-добър интензитет на вкуса. Смесете една част кафе с шест части вода със стайна температура. Разбъркайте и оставете да се накисва за 12-16 часа, за предпочитане в хладилник.

Разбъркайте внимателно и прецедете сместа през фуния, покрита с филтър, в друга кана. При необходимост, прецедете няколко пъти за по-бистра напитка.

Разредете една част концентрат с две части вода. Сервирайте върху лед и добавете мляко и захар на вкус. Съхранявайте концентрата в хладилник до пет дни.

Смути с айс кафе Lavazza

Смути с айс кафе Lavazza: кремообразно, комбинирано удоволствие
Смутитата с айс кафе са идеални за тези, които обичат богатата текстура на млечен шейк, съчетана с ободряващия вкус на айс кафе. Само с няколко съставки и разнообразни добавки, тази рецепта може лесно да се приготви у дома.

Рецепта:

Сварете силно кафе или еспресо и го охладете в хладилника.

Поставете натрошен лед, мляко по избор, подсладител (сироп или мед) и еспресото в блендер. Блендирайте на пълна мощност до гладка текстура.

Изсипете във висока чаша и допълнете с бита сметана и ароматизирани сиропи, по желание.

Lavazza кани ентусиастите на кафето да проучат тези освежаващи рецепти и да се насладят на прохладно лято, заредено с кофеин. С ангажимента на Lavazza към качеството и вкуса, тези напитки със студено кафе със сигурност ще станат фаворитите на сезона.