Модни тенденции при маникюра за 2023, които трябва да знаете

Представяме ви тенденциите при маникюра за 2023 според известната маникюристка Gracie J от The Editorial Nail и Саманта Кендрю, главен преподавател в Mii Cosmetics.

1. Френска илюзия
Това е тенденция, която напоследък завладява социалните мрежи. Този маникюр ще продължи да бъде актуален през 2023 г. Ефектът омбре създава триизмерен вид и илюзия за светлина и сянка върху ноктите. Може да се очаква и традиционният френски маникюр да се повлияе от тази тенденция.

Лавандуловото е един от нюансите, който може да очаквате да видите много през тази година.

2. 3D нокти
Маникюрът с изпъкнали текстури ще бъде голямата новина за 2023 г., казва Кендрю. „Максимализмът определено е тук за 2023 г.“, казва тя. „Ноктите ще бъдат осезаеми и облечени с разнообразни текстури, включително с 3D ваденки, скъпоценни камъни и флорални украшения с нетрадиционно приложение“.
Независимо дали става въпрос за украшения или лакове с ефект на текстура, може да очаквате тенденцията да се настани на върховете на пръстите ви през 2023.

3D нокти
@betina_goldstein

3. Кадифени нокти
Кадифените нокти или ноктите котешко око са забелязани в социалните мрежи на най-големите маникюристи и все още набират скорост с различни методи на нанасяне и дизайн. Тези блестящи лакове са с магнитно въздействие и създават двуцветен ефект, който наподобява скъпия вид на кадифето.

4. Разтопен метал
„Металическите и преливащите се сребристи лакове придават на ноктите усещане за извънземна виртуална реалност", казва Кендрю. Продължава да се наблюдава царуването на хромираните и металическите лакове и тази тенденция ще продължава да набира скорост през 2023 г.

5. Оптимистични тонове
Кендрю прогнозира, че през 2023 г. ще се настроим за оптимистични цветове. „Дръзки, ободряващи цветове като тюркоазено, фуксия, ярко синьо и сочно червено ще демонстрират това желание за оптимизъм и радост“, казва тя. Независимо дали става дума за минималистичен френски връх или за сблъсък на ярки тонове, тези ярки нюанси на ноктите ще ви доставят допамин. Ментовото зелено е друг нюанс, който ще бъде навсякъде тази година. Изберете го за върховете на ноктите.

Оптимистични тонове
@betina_goldstein

6. Аура дизайн
Този дизайн може да се създаде с пистолет за рисуване със спрей или с лак за нокти с променящ се цвят, който реагира на температурата.