6 основни тенденции в маникюра за 2022 според експертите

През изминалата година изпитахме известна лудост по ноктите. Докато през 2021 свикнахме чрез грим и прическа да се правят естетически удари в Instagram, забелязахме драматична промяна в това, на което се обръща внимание. Ноктите се смятаха за досаден малък братовчед на красотата, с който никой не искаше да си играе. Правенето на ноктите беше скучна работа и изкуството на ноктите беше запазено изключително за акрилните лакове в салона.

Понастоящем обаче ноктите са крал. Прекарваме часове в превъртане на Instagram, запазвайки всички най-сладки идеи за нокти, на които попадаме, за да можем да ги покажем на нашите майстори-маникюристи. И докато тенденциите при ноктите преди бяха ограничени до семпли нюанси и завършеци, благодарение на интернет и майсторството на художественото изкуство, това, с което се занимаваме сега, са напредничави, супер-креативни стилове, с които нямаме търпение да започнем нашите нокти.

А добрата новина е, че най-големите тенденции за ноктите през 2022 г. ще бъдат дори по-красиви от тези, които видяхме през 2021. Ето кои ще бъдат водещите тенденции в маникюра за тази година според най-добрите експерти.

6 основни тенденции в  маникюра за 2022 според експертите
@CH.PHR8PH

1. Свеж неутрален

Не, това не е особено революционна новина, но просто знайте, че неутрално лакираните нокти няма да отидат никъде през тази година. „Свежото неутрално е вечно“, казва посланикът на марката OPI Джорджия Рей. „Гладката кутикула, поддържаната кожа и тънък слой прозрачно неутрално, който да допълни тена на кожата ви, ще останат тенденция през 2022 г.“, добави тя.

И най-хубавото според Рей е, че тази тенденция наистина работи за всичко и за всеки – дори и за тези, които не обичат лак. „Дори мисля, че късите, спретнати и неукрасени нокти са много шикозни“, казва тя.

6 основни тенденции в  маникюра за 2022 според експертите
@BETINA_GOLDSTEIN

6 основни тенденции в  маникюра за 2022 според експертите
@BETINA_GOLDSTEIN

2. Алтернативен френски

Вече потопихме пръстите си в тази тенденция още през 2021, но през тази година тя ще се засили още. Докато емблематичният микро-френски маникюр на Хариет Уестморланд все още е водещ по отношение на най-популярните тенденции при ноктите, френският маникюр има дори по-голям потенциал, отколкото някои първоначално си мислеха. Посланикът на образованието на CND Виктория Трафорд обясни, че „Френският маникюр е насочен във всички посоки. Той е обърнат на 90 градуса, за да се създаде допълнителен завършек, както и вълнообразен такъв."

Вълнообразният завършек е предназначен да бъде наистина открояващ се. „Ще видим много странни вариации на тази класика, като например „вълнообразен френски“. Не е нужно да имате стабилна ръка, за да го създадете отново, тъй като очарованието е, че всеки нокът е малко по-различен“, казва Рей.

6 основни тенденции в  маникюра за 2022 според експертите
@HARRIETWESTMORELAND

6 основни тенденции в  маникюра за 2022 според експертите
@HARRIETWESTMORELAND

3. Микро маникюр

Вижте възхода на микро маникюра. „Малки детайли (поставени на случаен принцип), като микро сърца, звезди или почти всичко, което харесвате, са забавен и фин начин да направите всеки маникюр“, казва Рей. И докато стикерите за нокти са супер лесен начин за постигане на професионално изглеждащ завършек, то ако се чувствате креативни, можете да получите този външен вид и с лак.

„Сърцата са изненадващо лесни за рисуване“, разкрива Рей. „Отлейте малко лак, поставете две точки върху нокътя с помощта на края на фиба и след това ги съединете с четка за рисуване на нокти, за да образувате връх в долната част!“

6 основни тенденции в  маникюра за 2022 според експертите
@BETINA_GOLDSTEIN

4. Наситено син

През 2021 година видяхме зеленото Bottega да води като предпочитан цвят за ноктите, но за 2022 нещата се променят. „Синьото ще бъде цветът на 2022 г.“, казва Рей. „Изглежда готино като детайл върху неутрален нокът или носен като основен цвят.“

И може да се носи по различни начини. „За зимата опитайте наситен, тъмносин оттенък като дънките с висока талия на CND. През пролетта опитайте да създадете омбре от сини нюанси на всяка ръка – лесно е да се повтори у дома“, казва Трафорд.

6 основни тенденции в  маникюра за 2022 според експертите
@IMARNINAILS

6 основни тенденции в  маникюра за 2022 според експертите
@BETINA_GOLDSTEIN

5. Животински принт

Отървете се от всички предразсъдъци, които имате относно животинския принт върху ноктите, защото през 2022 г. ще изглежда по-елегантен от всякога. „Животинските шарки са тук, за да останат. На Rodarte Пролет/Лято 22 видяхме щампата на зебра, безупречно нарисувана върху ноктите, създавайки смело и поразително излъчване“, каза Трафорд. И не само щампата на зебри е добър избор, а и тази на крави също.

6 основни тенденции в  маникюра за 2022 според експертите
@silviadressstyle

6 Ярък и смел

Потенциално най-голямата и всеобхватна тенденция при ноктите през 2022 г. ще бъде основно продължена от творческото изкуство върху ноктите. „Мисля, че ще видим нарастване на тези, които искат по-сложно и по-ярко изкуство върху ноктите“, разкрива Трафорд. „Издигането на ноктите в Instagram означава, че всеки е обсипан с вдъхновение всеки ден. След две години на несигурност, всички ще очакват с нетърпение отново да изразят себе си чрез маникюра си."

Нещо повече – тази тенденция насърчава хората да станат по-смели и да прилагат собствено изкуство върху ноктите си у дома. Ако наистина искате да изследвате творческата си страна, защо да не инвестирате в гел лампа и да поддържате сръчността си възможно по-дълго?