Най-интересните тенденции в прическите за 2022

Един от начините да освежите външния си вид е като сменяте прическите си и опитвате нещо ново. Не е нужно да е нещо крайно, нито трябва да изглеждате много променени, но нова подстрижка или оформящ стилизиращ трик може да ви накара да се почувствате като чисто нов човек. Представяме Ви мнението на експертите за тенденциите в прическите, които ще бъдат актуални през 2022.

Най-интересните тенденции в прическите за 2022
@lukehersheson - chunky chop for Keira

Прическа от следващо ниво

Отправна точка за всички добри прически, казва Люк Хершесън, е да се получи наистина добро подстригване, дори ако е само два пъти годишно – това е ключът към създаването на модерна форма, която може да бъде преправяна за официален случай и за всеки ден, в зависимост от настроението ви. „Инвестирайки в такъв тип подстригване, може само със стилизиращи продукти да придавате различна форма на косата си, независимо дали е боб или по-дълга, и да правите много неща с нея“, обяснява той. „Преди десет години хората просто оформяха косата и не мислеха за прическата под нея.“ Това е начин да се заемете с косата си, да обхванете всякакви тенденции и да придавате на прическата си уникален характер.

Междувременно фризьорът Лари Кинг добавя, че в резултат на пандемията клиентите вече оставят повече време между срещите си, което означава, че прическите трябва да имат добре изработена структура, за да изглеждат по-добре за по-дълго време. „Става въпрос за по-модерни прически, които издържат по-дълго“, казва той. "Здравата коса е на ред тази година."

Най-интересните тенденции в прическите за 2022
@taylorlashae

Прическа "Боб" все още актуална

Несъмнено бобът от 2021 ще остане и в 2022. Фризьорът Джордж Нортууд отдавна е човекът, когото трябва да имате предвид, ако искате отличен боб. Той казва, че никога не е виждал толкова много заявки за класическия стил. „Бобът в стил Alexa остава на преден план, но има толкова много нови вариации за 2022 – промени в дължината, формата, обема и стила“, казва той.

„За тези, които са готови за промяна, е време да минат към малко по-къс, с мека линия по дължината на челюстта; това придава безгрижен, съвременен облик. Иначе черпя вдъхновение от 70-те години на миналия век и спускам дължината до рамото. По-късите и по-дългите дължини са чудесен начин да поддържате боба актуален.

Нортууд черпи вдъхновение и от шоуто на Celine пролет/лято 2022, където бобовете бяха по-къси отпред и отстрани, нещо, което той казва, че „прави чудеса за скулите“ и е страхотна форма за гъста коса. „Обичам да поддържам ръбовете неравни и стилизирам вълнѝ – резултатът е малко пънкарски и противоречащ, което се усеща в съответствие с нашето време.”

Най-интересните тенденции в прическите за 2022

Плитки без завързване

„Сложното разделяне на косата и сложните шарки винаги са били популярни в африканската култура“, казва Шарлот Менса. „През новата година ще бъдат популярни успоредните плитки, както и плитките без възли в различни размери и цветове – те са всичко, което искате в една прическа. Те не само изглеждат готини, но също така са гъвкави и ласкави.”

Най-интересните тенденции в прическите за 2022
@negin_mirsalehi

Лъскава коса

От известно време предпочитаме прическите, които изглеждат естествени, изискващи малко поддръжка и усилия, но много фризьори предричат връщане към стилизирането на косата. „Помислете за Адел във Vogue“, казва фризьорът Сид Хейс. „Истинска, лъскава, бляскава коса.“ Хершесън също така отбелязва, че тази класическа коса от 90-те изглежда малко „Upper East Side – много лъскава и луксозна“, а ролковата четка, която се ползваше при изсушаване със сешоар, която преди смятахме, че е „малко неприятна“, сега отново се счита за подходяща. Той създава този елегантен външен вид за своите клиенти–знаменитости, включително Дуа Липа.

Лесен начин за създаване на визия у дома е с инструмент за коса. Хейс препоръчва безжичната гореща четка BaByliss 9000 като инструмент, за да се опитате да създадете обемна визия у дома, без да се притеснявате за сешоар и четка. „Помага да изгладите косата си и да ѝ добавите плътност“, казва той. Междувременно AirWrap на Dyson също е отличен избор, а новата глава Flyaway може да помогне за изглаждане на къдрици. Този външен вид работи по-добре при по-дълга коса, казва Хершесън, който предупреждава, че може да изглежда старомодно на по-къса коса.

Най-интересните тенденции в прическите за 2022
@nicilaannepeltz

Скъп завършек

Дори ако все още не сте изкушени от луксозното сушене, един от начините да се възползвате от луксозно изглеждащата тенденция е с лакиран завършек на косата Ви, независимо от подстрижката. Нортууд рекламира Мишел Пфайфър в Scarface като хубав пример за лъскава коса: „Професионалното изсушаване е най-добрият начин да постигнете тази бляскава, скъпо изглеждаща коса. Но ако стилизирате прическата си у дома, потърсете продукти, които създават този завършек за вас – овлажняващ крем за изглаждане на стърчащата коса и за добавяне на блясък.“

Най-интересните тенденции в прическите за 2022
@lalalalisa_m

Аксесоари в изобилие

Видяхте неотдавна големите панделки, сплетени в прическите на Metiers D’Art 2021 на Chanel, и деликатната сватбена прическа на френския инфлуенсър Камил Шариер – и двете са знак за новата година. Менса прогнозира, че ленти за коса, панделки, шноли, шалове и клипсове ще бъдат на мода през 2022: „Без значение каква е избраната от вас прическа, украшенията за коса са задължителни!“

Най-интересните тенденции в прическите за 2022

Готови за къдрици

През 2021 прическите бяха в стил от 70-те години, с рошави, вълнообразни бретони и необуздани къдрици, които ставаха все по-популярни с течение на годината. Този рокендрол завършек никъде няма да ходи, което е хубаво, защото върви ръка за ръка с продължаващото движение за възприемане на естествената ни текстура и извеждане на най-доброто от нашите къдрици. Докато модната редакторка Менса казва, че това ще започне с „голяма промяна“, за да започнете отначало и да извлечете максимума от естествените си къдрици, извивки и своеобразности: „В моя салон, заоблената Афро е най-търсената форма – поддържа къдриците ви здрави и пълни с живот“, казва тя. Хершесън и Хейс също казват, че слоевете, изсушаването и плътността ще бъдат големи.

Най-интересните тенденции в прическите за 2022
@marie_teissonniere