Плодовете и зеленчуците също съдържат мазнини
Може и да не вярвате, но много често и зеленчуците са истински източник на мазнини. Леблебията, бобът и зеленият грах съдържат доста мазнини, така наречените липиди. Авокадото пък от своя страна е плод, който съдържа мазнини почти колкото и прошутото.
Не изостават и орехите, фъстъците, бадемите и подочните плодове с костилки. На пример 100 гр. орехи имат същото количество мазнини както и 100 грама майонеза. В пресните плодове - кайсии, киви, малини, банани, мушмули и ябълки, както и в пресните зеленчуци: зеле, спанак, моркови, гъби, тиквички, даже и в салатите има мазнини, но в много по-малко количество. Плодовете и зеленчуците които въобще не съдържат мазнини са: вишните, ананасът, къпините, грейпфрутът, касисът, динята, червеното цвекло и ряпата. БГНЕС
САЩ / Великобритания
Добавете вашия коментар към статията
Моля пишете на кирилица и с малки букви