Мила Христова на корицата на модната библия "Vogue"

* Проф. Любомир Стойков: „Тя има оригинална харизма и е високоинтелигентна!“

Хелена Тодорова

Топмоделът Мила Христова блесна на корица на португалското списание „Vogue“, което е в топ 10 в световната класация на изданията и е най-креативното, заради нестандартните си корици. Мила е първата българка на корицата на най-влиятелния лайфстайл журнал в света. За нея проф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, изтъква: „Мила Христова принадлежи към онази категория български топмодели, които освен, че са носители на оригинална и специфична харизма, са високоинтелигентни, образовани и одухотворени. Нейният професионализъм и завидно международно признание наистина са респектиращи. Не случайно тя е била лице и на най-престижното състезание в българския моден дизайн „Златна игла“ на Академията за мода!“.

Мила Христова

Въпреки красивата си визия, българката започва кариерата си на модел сравнително късно, тъй като преди това е наблягала на своето образование. През годините е изучавала драма, театър и знае безупречно както английски, така  и испански език. Завършва частното училище „Lancing College“, което е в топ 15 на най-добрите в Англия. След това записва „Медия, пиар и културология“ в London University of the Arts, а по-късно се дипломира като магистър по „Стратегически маркетинг“ в London school of business and finance. Мила Христовa е член на един от най-престижните клубове в света – Loulou’s и Arts в Лондон.

Мила Христова

„Чувствам се удовлетворена, че оправдах доверието на модната библия „Vogue“ и успях да бъда на основната му корица. Когато видях броя на летището в Лисабон до всички други издания на списанието, усещането беше фантастично. Разбрах, че толкова години труд в тази тежка индустрия, каквато е модната, не са били напразни“, споделя Мила Христова пред Fashion Lifestyle Magazine.

Мила Христова

„След този моден успех, интересът от професионалистите в бранша към мен нарасна. Тези дни подписах договори с още две престижни модни агенции в Европа. Отскоро имам профил в популярната платформа models.com, където се публикува работата на най-добрите модели, дизайнери и агенции“, добавя българският топмодел.

Мила Христова

Мила Христова

Мила Христова

Мила Христова има договори с модни агенции в Европа и във Великобритания, Дубай, Канада и Южна Африка.

Снимки:

1. Топмоделът Мила Христова.
2. – 6. Българката на корици на различни модни списания.

Фото: www.instagram.com