Тенденции в изкуството на ноктите за есен-зима 2021

Днес ще ви запознаем с най-добрите тенденции според експертите дизайнери на нокти.

Микро френски
Съветите на Динки не са нови, но получават сезонно преобразяване. „Тъмният микрофренски завършек, създаден с черен или тъмнозелен лак, ще бъде популярен“, разкрива луксозната маникюристка Джулия Диого, която препоръчва „да използвате по-тъмни нюанси с прозрачни телесни основи, които да съответстват на тена на кожата ви“. Бонусът? Нюансите за нокти за този сезон са неангажиращи. „Това е толкова универсален дизайн и перфектен за минималистичния дизайн на ноктите, можете да включите сезонните цветове, без да се обвързвате с цветовата диаграма“, обяснява маникюристката и художник Джорджия Рей.

Микро френски маникюр
@RAELONDONNAILS / INSTAGRAM

Ретро извивки
Стиловете и моделите от седемдесетте проникнаха в гардеробите ни, а се появиха и по ноктите ни. „Ретро извивките все още ще бъдат много модерни“, прогнозира Джулия, „отново с използването на тъмни цветове и поп бяло“. Максималистите на нокти могат да използват смели и ярки нюанси, включващи наситени слънчогледови и тъмно зелени оттенъци от седемдесетте.

Ретро извивки в маникюра
@overglowedit / INSTAGRAM

Хромирани детайли
Ако търсите малко блясък, „предполагам, че ще видим завръщането на метални и хромирани завършеци, оформени като фини детайли“, казва Джорджия пред GLAMOUR. „Мисля, че хромираните нокти отново ще започнат да се появяват заедно с блясъците“, съгласна е топ художничката на нокти Ирам Шелтън.

Маникюр с ефект негатив
„Този маникюр е тук, за да остане“, обяснява известната маникюристка Мишел Хъмфри (сред чиито клиенти е и Дуа Липа). „Това е тенденцията, при която част от нокътя е полупрозрачна, в неутрален тон или чисто розова, така че изглежда, че дизайнът се носи на повърхността“, добавя тя. „Този маникюр, с проникващи тъмни цветове, ще бъде популярен“, съгласи се Ирам.

Обърнат френски маникюр
Дизайнът придоби популярност през лятото, но „ще видим много повече от обърнатия френски маникюр (където кутикулата отразява френския завършек)“, казва Мишел. „Обърнатият френски маникюр определено е тук, за да остане“, допълва Джулия." Това отново ще включва използването на тъмни цветове за сезона есен-зима."

Змийска кожа
Не само, че художниците на нокти все повече експериментират с дизайна, но и инструментите и продуктите, с които разполагат, насърчават иновациите. Новите средства спомагат за създаването на ефект замъглен акварел, мрамор и змийска кожа. "Маникюрът змийска кожа е много популярен в момента за максималистичното изкуство на нокти", отбелязва Мишел.

Cut-out cuffs
Обикновен изрязан детайл в кутикулата може да бъде супер ефективен.

Американски маникюр
„Френският маникюр направи огромно завръщане, но американският също ще се присъедини“, обяснява Мишел. "При него завършекът на върха е много по-мек, естествено изглеждащ бял - това много напомня 90-те, носталгичен е и се превръща в огромен хит сред знаменитостите. Дуа Липа е голям фен на тази тенденция", добавя тя.

Смесен мат
@ iramshelton / INSTAGRAM

Смесен мат
„Тъмно матовият цвят на ноктите с лъскав френски връх работи прекрасно“, разкрива Ирам. "Може да бъде сведен до минимум или в зависимост от цвета да изпъкне. Всеки обича френски маникюр, така че определено ще видим някои тъмни завършеци в комбинации да преминават към есента", добави тя.

Естествено и изчистено
И ако искате да погледнете ултра минималистично, „виждам огромна вълна от хора, които искат естествени нокти, които да се поддържат и хидратират до съвършенство“, казва Мишел. Това е просто, но класическо.

Обучение за маникюр

Имате ли нужда от базово обучение за маникюр, педикюр и ноктопластика? Наша колежка, Таня Ангелова е изработила изключително иновативен метод за преподаване (дистанционно) за да научите всички тайни и тънкости на занаята. Обучението е изключително полезно ако сте от друг град или чужбина, защото има възможност за изготвяне на сертификати по МОН и други удостоверителни документи, ако се комбинира с практика.

За повече информация:

Онлайн Базов Курс за Маникюристи