Модни тенденции при косите за 2021 - Къдриците се завръщат

Inspire, първата концепция за бизнес клас салони за красота у нас, представи тенденциите в прическите за 2021 със сезонния проект на марката LOOK BOOK 2021. Тази година визажистите от Inspire Creative Team поглеждат на тенденциите в косите през историята и завръщането на големите модни тенденции през 2021 в нов модерен прочит.

Като цяло усещането за тенденции в косите през 2021 се определят като много обем, освобождаващи и много секси. Визажистите на Inspire работят основно в средните дължини на косата, като формата е деструктурирана, с деграде за повече обем. Акцентът е бретонът в по-дълга версия, над очите. Разделен по средата, покриващ нивото на очите, така наречения „шаги стил“(shaggy style)  бретонът е ултра тенденцията при линията за този сезон. Другата голяма тенденция са къдриците, непокорните диви къдрици в обемна заоблена форма, падащи небрежно върху очите.

Модни тенденции при косите за 2021

#1 Тренд: Long Bangs
Форма: Пищна руса дълга коса с много обем, разпилени къдрици по гърба но в никакъв случай небрежни и акцентът – дългият магнетичен бретон падащ върху веждите и закриващ част от очите. Късият бретон е сладък, но дългият бретон, централно разделен върху очите, изглежда супер секси, ретро и много загадъчно едновременно.

Цвят: Цветът е релефен, търсеният контраст в русият цвят подчертаваме с кадифените воали, създадени с техника на оцветяване балеаж и контуринг в бретона. Така придаваме усещането за естественост и дълбочина.Именно това стои в основата на авторската ни услуга color design by Inspire.

Този сезон визажистите на INSPIRE намират вдъхновение в 60-те години и една от на -големите тенденции в косите, която продължава да е актуална, а именно косата на секссимволът на всички времена- Бриджит Бардо.

Модни тенденции при косите за 2021

#2 тренд: Curly bob
2021 година бележи завръщането на къдравата коса и дефинираните диви къдрици. Формата е за заоблена и деструктурирана, за да се придаде допълнително обем. Бретонът отново е супер акцент, небрежен , с очертаващ контур , падащ разреден върху скулите и очите. Търсят се извивките, движението, гъвкавостта на косата. В оттенъците работим с висша доза прецизност за да получим перфектното съчетание между карамелено кестенявите тонове с проблясващи фини златисти воали, които подсилват внушението за обем. Къдриците са една от най-големите тенденции за 2021.

Модни тенденции при косите за 2021

#3 тренд: Късо, по-късо, oще по късо....
Тази година, след година изолация, смелостта и жаждата за експерименти се завръщат с пълна сила, претворени в къси, геометрични визии. Бобът изживява своя ренесанс във всякакви форми и размери. Може да бъде във вариабция на закръглен, класически, long bob, fringe bob.

Класически боб,  спускащ се в геометрична линия до ръба на лицето, по челюстта и подчертаващ нежната извивка на шията, с леко повдигнат обем в задната част, за да придаде симетричност  и отсечен равен бретон на нивото на веждите, за да се подчертаят очите. Цветът е тъмен, мастилено черен, индигов.  Модерни са правите линии и геометрични форми, н омекотени с текстуриране и цвят.

Pixie е другия класически стил, който също бележи подем през 2021. Колкото по-късо, толкова по-добре. Подстригването Писки може да се характеризира с бретон. Визуален акцент върху момчешката небрежна самоувереност, търсена във високото подстригване и изтъняване в тилната част. Удълженият бретон, изнесен на една страна, оцветен с техника балеаж в нюанс Illuminating yellow (цвета на Pantone за 2021) създава усещане за развитие.

Модни тенденции при косите за 2021

#4 тренд Стайлинг

Стайлингът е полиран до визуално съвършенство с финал от холивудски блясък и думата небрежност е табу. Водещи остават почти физически доловимата мекота и въздушност на косата.
Визажистите на Inspire представят 2 визии:

Холивудски вълни: драматично големи вълни, перфектно оформени и стилизирани с маша. Отличителна черта е великолепната пищност, гладкост иблестящ обемен вид. Всички къдрици повтарят едно вълнообразно направление, което пада на едното рамо, и изнесен страничен път.
Finger wave. Полирана до изящност S-вълна, оформена с техниката Finger wave в бретона, загладена до съвършенство коса и стилизирана за неподвижност. Цветът е мастилено черен, контрастиращ със светлия тен на лицето.

Всички модели в проекта са традиционно действителни клиенти на марката, с което се поставя акцента върху адекватността на салонните интерпретации и реалната възможност всеки посетител в салоните Inspire този сезон да се докосне до бляскавите тенденции от световните подиуми.

Модни тенденции при косите за 2021

Повече за Inspire
 
Inspire e първата концепция за бизнес клас салони за красота у нас. В основите на марката стои философия за обслужване на клиентите от ново поколение, развита около няколко ключови Inspire иновации в сферата на комуникациите, маркетинга и усъвършенстване на професионалните умения. Салоните от веригата предлагат оптимално управление на времето на клиента и постигане на перфектния краен резултат чрез авторско обслужване в три стъпки – първоначална консултация, диагностика и реализация на мечтаната прическа или нокти.

Inspire e преди всичко нова философия за развитие на бюти бизнеса чрез непрекъснато подобрение на професионалните качества, модерна комуникация с клиентите и създаване на уникална, вътрешно екипна среда за развитие на най-добрите таланти в България. Повече информация на inspirebg.com.

Веригата разполага с 4 обекта в България, ситуирани в топ локации на столицата:
Бизнес парк София, сграда 2
Младост, бул. Цариградско шосе 54Б, сграда GrafiX
Манастирски ливади, ул.Пирин 91, срещу Bulgaria Mall
Кв.Хладилника,ул.Сребърна 2, Мobi art building, до Рaradise mall

LookBook 2021 може да бъде открит в салони Inspire.

Снимки:
Концепция и коса: Creative Team Inspire за салони Inspire
Фотограф: Димитър Чилов
Грим: Георги Русев
Видео: Alex Be
Модели: клиенти на салоните