4 идеи за ягодов маникюр

Ако търсите идеи за маникюр, който сами да си направите у дома, предлагаме ви четири идеи за маникюр с ягоди. С него ще разведрите мрачните зимни дни и ще се подготвите за пролетта. Необходими са ви три-четири хубави лака в различни нюанси и апликатори.

Ягодов маникюр

Никога не е излизал от мода плодовият или така наречен фрути маникюр. Той е най-актуален през пролетта и лятото, когато сезонните плодове са ягоди, череши, малини, диня, пъпеш и още много други плодове. Може да рисувате всеки един от тях.

След като години наред динята беше най-често използвана за декориране на ноктите, вече много дами са се насочили към ягодов маникюр, който се рисува лесно.
Ето четири варианта, които да опитате.

1. Ягоди върху бяла основа
Това е лесен за изпълнение маникюр. Оформете ноктите с пила (за предпочитане е да ги затъпите) и нанесете лак в бял цвят върху тях. След това с помощта на червен лак със средна по големина четка оформете петно във формата на плодчето. Сложете отгоре 3 точки с жълт или бял цвят, разположени шахматно, като накрая със зелено нарисувайте листенцата на ягодата.
Не е нужно да нанасяте топ лак, защото току-що получената ягода може да се размаже. Ако имате търпение, може да нарисувате по две ягоди на някои от ноктите.

Ягодов маникюр

2. Френски ягодов маникюр
При този маникюр ягодата е по цялата нокътна плочка, само че вместо френска бяла лента, тя е зелена, а и формата ѝ е по-различна.
За да получите перфектна ягодка, трябва да поставите червен лак за основа и докато все още не е изсъхнал, да нанесете зелена лента на върха. После с клечка за зъби или игла разтеглете (както се вижда на снимката), за да получите нещо като листенца. Накрая, с помощта на апликатор, добавете няколко бели точки върху червеното.
Може само някои от ноктите да са с ягоди, а останалите да ги лакирате само в червено.

Ягодов маникюр

3. Малки ягодки върху прозрачна основа
Това, за разлика от предишния, е натрапчив маникюр. Тук червеното не доминира.
Нанесете безцветна основа или използвайте лак в телесен цвят. После с червено оформете дребни ягодки – по 3 на нокът, разположени по ваш вкус. Първо направете червената форма, а след това отгоре сложете няколко точки с бяло и накрая с тънка четка нанесете ситни линии за листенцата.

Ягодов маникюр

4. Червено на бели точки и дребни ягодки
Много нежен ягодов маникюр. Половината от ноктите са с яркочервен цвят, върху който шахматно са разположени дребни бели точки. Останалите са с безцветна или бежова основа, върху която има дребни ягодки. Накрая може да нанесете със съвсем леко потупване, за да не се размажат плодовете и точките, топ лак.

Ягодов маникюр