Лесни съвети за добър маникюр през зимата

С настъпването на зимния сезон променяме грижата за кожата и за косата, но замисляли ли сте се, че ноктите също имат нужда от допълнително внимание?

Маникюр през зимата

Студеното време вреди и на тях, като ги прави по-чупливи, слаби и често маникюрът издържа кратко. Искате да положите максимални усилия, за да бъде маникюрът ви винаги изряден? Вижте как.

Не излизайте без да предпазите ноктите

Голите нокти са враг номер 1. Когато ноктите са покрити с лак те са защитени както от студа, така и от водата. Мит е, че ноктите трябва да дишат, всъщност когато са покрити е по-малко вероятно те да се счупят и обелят, защото имат предпазна броня.

Избягвайте водата

Водата влияе много лошо на ноктите, защото те я абсорбират, а това може да изтласка маслата, от които се нуждаете и следователно те стават по-слаби. Освен това, подуването от водата води до прекъсване на връзката между нокътя и лака. Преди да влезете в банята или да измиете чиниите, уверете се, че сте нанесли основа, лак и топ покритие. Не забравяйте да плъзнете и по самия край на нокътя, за да запечатате добре. А ако сте придобили умения за оформяне на гел маникюр у дома - изберете новите си любими лакове тук: makeup.bg/categorys/150141/.

Крем за ръце

През зимните месеци ръцете и ноктите ви имат нужда от огромно количество подхранваща и хидратираща грижа. Трябва да поддържате влагата както в ноктите, така и в кутикулите, за да предотвратите цепенето, обелването и чупенето. Прилагайте крем върху още леко влажна кожа, всеки път след измиване на ръцете, а вечер нанасяйте нощна маска.

Избягвайте втвърдителите

Този тип грижа носи именно това, което обещава - прави ноктите твърди и здрави, но на вас това не ви е нужно. Ноктите трябва да са здрави, но гъвкави. Твърдостта води до напукване и по-лесно счупване. Затова следващият път пропуснете втвърдителите и вместо тях нанесете масло за кутикули и крем за ръце, така ще ги подхраните и подобрите цялостното им състояние. Бъдете сигурни, добрата основа е достатъчна защита за ноктите.

Използвайте ацетон

Това мнение е противоречиво, но много специалисти смятат, че бързото отстраняване на лака ще запази повече влага, отколкото бавното и мъчително почистване с лакочистител без ацетон. Всяко поражение, което е оставил ацетонът може лесно да се поправи с добро, хидратиращо масло за кожички.

Носете ръкавици

Ръкавиците правят грижата за ноктите много по-лесна. Ноктите не са инструменти, но често се подлъгваме да си помогнем, освен това много от продуктите изсушават и дори могат да раздразнят кожата на ръцете. Затова носете ръкавици независимо дали сте навън или почиствате вкъщи.